Save Alandala

Timp de aproape 3 ani, cu ajutorul vostru, am dezvoltat o comunitate creativă, unde artiști din mai multe domenii au putut să se exprime liber.
Căsuța noastră a găzduit numeroase vernisaje, spectacole de teatru, târguri, ateliere de colorat, de pictat, de art terapie, evenimente pentru cei mici iar toate acestea au fost posibile datorită implicării voastre. 

Din păcate, grădina noastră se află poziționată lângă un bloc al RAPPS, care a făcut obiectul unei anchete realizate de ziarul Gândul, privind alocarea ilegală de apartamente din proprietatea statului unor politicieni. Încă de când am deschis cafeneaua, una dintre locatarele blocului RAPPS și-a făcut un scop din a ne închide, plângându-se în mod repetat la poliție, de presupusul zgomot pe care îl producem și alte motive aberante. Deși Garda de Mediu a venit și a măsurat nivelul de zgomot, decizând ca nu depășește nivelul admis de lege, locatara respectivă a continuat campania anti-Alandala. Poliția a venit în repetate rânduri avertizându-ne că ne-am făcut un inamic bine conectat cu politica și “cu relații influente”. Orice încercare de a rezolva amiabil conflictul, a fost nereușită.
 
Deși numeroasele controale venite la locație, inclusiv și cele efectuate după tragedia de la Colectiv, au confirmat funcționarea în legalitate a localului, Primăria Sectorului 2, fără să facă vreo vizită la locație, a decis să suspende activitatea Alandala, fără a da o motivație clară.
 
Dar aceste lucruri nedrepte se întâmplă peste tot în Romania, așa că de ce să ne mai mirăm ? Totuși, nu vă spunem adio, ci vă invităm alături de noi să faceți parte din schimbare: schimbarea Alandalei, schimbarea Bucureștiului, schimbarea României.
 
Ne propunem să păstrăm locul ca și spațiu destinat exclusiv evenimentelor culturale.  De aceea am formulat această chemare Save Alandala! care este mai mult decât o salvare a unei locații, o implicare activă pentru frumos și cultură și împotriva abuzurilor și a corupției.
 
Să ne susținem unii pe ceilalți pentru că, dacă vom cultiva încrederea, optimismul și valorile frumoase, vom câștiga în cele din urmă. Poate nu acum, dar la un moment dat vom trăi într-o societate în care nu se vor mai zdrobi proiecte frumoase pentru bunăstarea politicienilor și în care se va investi mai mult în cultură.
 
Vă multumim că susțineți proiectele frumoase și că dezvoltați la rândul vostru comunități ce lucrează împreună pentru un București mai frumos, mai bun, mai colorat.

0 comentarii: