„Jurnalul lui Adam și al Evei” - de Mark Twain 27 decembrie

„Jurnalul lui Adam si al Evei” – de Mark Twain, o comedie tandra despre descoperirea celuilalt: ultima reprezentatie din 201

Comedia „Jurnalul lui Adam si al Evei”, in regia lui Eugen Gyemant se va juca din nou duminica, 27 decembrie, la ora 19:00, la Godot Café-Teatru. O poveste simpla despre inocenta si descoperire, un jurnal impartasit cu candoarea primelor fiinte care au simtit frica, iubirea, mirarea si nevoia de a fi cu celalalt – ia viata prin cei doi actori care ii intruchipeaza pe Adam si pe Eva: Dan Radulescu si Dana Rogoz.
 
Un spectacol „care te face sa reflectezi sincer despre lucruri elementare care ne privesc pe toti. Odata cu niste animalute numite Adam si Eva, spectatorii redescopera lucruri banale, lucruri cunoscute, lucruri cotidiene, cu ochii celor care au dat nume acestor lucruri. Poate acesta ar trebui sa fie sensul oricarui act artistic, sa iti schimbe putin perspectiva.” – Eugen Gyemant.
 
„Am descoperit o actrita in plinatatea fortelor actoricesti. Perfecta pentru Eva lui Mark Twain. Subtire, longilina, aparent firava, cu o gestica induiosator de sincera si expansiva, mainile ei cu degete lungi parca apasa claviatura cuvintelor, vocea este perfect armonizata cu bogatia transmisa de text, justifica sentimentele noi pe care le incearca in fiecare moment; miracolele vietii pe care le descopera din fiecare zori pana in fiecare seara, bucuria fiecarei stele descoperite pe cer, dezvaluirea agerimii unei minti gata sa invete si sa experimenteze; umorul, sensibilitatea si intelepciunea cu care il accepta, il invata si il iubeste pe cel care ii este predestinat drept unica pereche. Unica pereche pe care orice sotie inteligenta si cu simtul umorului, o priveste cu oaresce condescendenta (care ascunde intelept un sentiment de superioritate, dar si unul de necesitate).
Si modul in care comunica publicului este extraordinar de inocent/sincer/cald/prietenos.(Delia Marc – Filme-carti.ro)

 
„La Godot Cafe-Teatru, textele lui Mark Twain sunt dramatizate intr-un dublu jurnal de catre regizorul Eugen Gyemant, cu umoru-i caracteristic, sprijinit in demersul sau de actorii Dana Rogoz si Dan Radulescu. Povestea ne poarta de la Geneza pana la moartea Evei, alternand consideratiile celor doi <parinti ai omenirii>, care se construiesc astfel ca personaje. In varsta de numai o zi pe aceasta lume, Eva deja filosofeaza: se simte <un experiment>. Dar se va dovedi o iubitoare de frumusete si dragoste, chiar daca se va indragosti de Adam: <Dac-ar fi urat, eu tot l-as iubi.> Prezentat initial ca un misogin in nuce, ce se intreaba <La ce-o fi buna si creatura asta cu par lung?>, Adam va sfarsi prin a se indragosti, la randul sau, de Eva. Inexplicabile sunt motivele iubirii. Procesul va fi insa pigmentat de explorarea lumii din jur, descoperirea ei, punctele de vedere diferite si, mai ales, enervantul obicei al Evei de a denumi toate lucrurile. Caci <la inceput a fost Cuvantul>, nu-i asa?!"  (Maria Zarnescu, Yorick.ro)

"Jurnalul lui Adam si al Evei"
De Mark Twain

Cu: Dana Rogoz si Dan Radulescu
Regia: Eugen Gyemant
Urmatoarea reprezentatie: Duminica 27 decembrie ora 19:00, la Godot Cafe Teatru
Rezervari la 021 31 61 682 / 0736 414 244/ rezervari@godotcafeteatru.ro.

Spectacol realizat cu sprijinul: Veronica Zaharia (Costume), Zoom Decor (Realizare decor), Bogdan Gyemant (Concept decor), Catalin Ciobanu (Grafica), Grace Couture Cakes (Fructul interzis) si Cosmin Bararu (Foto Afis)
Durata: 1h 30
Preţ bilet: 30 lei

Mai multe amanunte si programul spectacolelor regizorului Eugen Gyemant pe pagina oficiala de Facebook: https://www.facebook.com/EugenGyemant13

0 comentarii: