Nothing To Complain About - noul single live Fierbinteanu

Duo-ul electro / experimental pop bucureștean Fierbințeanu a lansat "Nothing To Complain About", un single live, filmat în septembrie 2015. "Este primul nostru cântec realizat împreună, în 2001, prezentat într-o formă nouă în 2015. Este mesajul nostru de protest vizavi de ce se întâmplă în jur, acum, când uitarea începe încet-încet să recâștige teren. Este modul nostru de a cere imposibilul", declară cei doi membri.

Melodia a fost compusă de Gabriela și Cristian Fierbințeanu în 2001, fiind inclusă, în forma inițială, în 2012, pe discul The Beauty Of Music https://fierbinteanu.bandcamp.com/album/the-beauty-of-music.

Varianta live, în care cei doi membri ai formației sunt însoțiți, la clape, de Alex Bălă, de la Plurabelle, a fost filmată de Andreea Balaurea în septembrie 2015 la Centrul Național al Dansului București.



Fierbinţeanu este un duo electro/ experimental pop din Bucureşti, format din Gabriela (voce) şi Cristian (computer, bas, voce). În 2012, cei doi au câştigat concursul de remixuri Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh, cântând ulterior la Konzerthaus Berlin și la Praga.

Trupa a lansat independent un maxi-single, "Love Goes Round In Circles" (2011) şi un dublu-CD, "The Beauty Of Music" (2012). Au urmat albumele "Silence As Beauty" (2013) și "Massive Exposure" (2014), lansate la Local Records. Toate acestea sunt disponibile pe http://fierbinteanu.bandcamp.com/.

Cel mai recent single Fierbințeanu este "Tosa Inu", apărut în această vară, însoțit de videoclip.

"Cel mai ciudat și experimental duo din muzica electronică românească" - Vice România.

"Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate în România" - Dilema Veche, despre Fierbințeanu.

Cristian Fierbinţeanu face parte, împreună cu Alex Bălă, din duo-ul electronic Plurabelle, care a lansat LP-ul "Phantom Pyramid", în 2014, la labelul francez Stellar Kinematics și, independent, EP-ul Arsenal, în mai 2015.

0 comentarii: