#Colectiv. Rugaminte publica pentru autoritati

Rugăminte publică pentru autorități
"Pentru că în ultimele trei zile am avut oferte mai mult sau mai puțin legitime privind transferul unora dintre supraviețuitori în străinătate și pentru că știu că toți oamenii dimprejurul meu fac eforturi titanice să identifice nevoile supraviețuitorilor.

Pentru că știu și cum funcționează regimul spitalicesc, și țin legătura cu toți, inclusiv cu personalul medical și managerial de la spitalele care au primit răniți.

Și pentru că vreau să previn un dezastru, fac un apel, care sper să fie bine înțeles. 
 
‪Grupul de ajutor #‎ImpreunaRezistam‬ a adus alături echipa Anei Rădulescu de la AsProAs. Ei sunt cel mai experimentat NGO pe asistență socială din România și, începând de ieri, au flux operațional pe supraviețuitori. Vreau să fiu bine înțeles. Fără un triaj al nevoilor este inuman să transporți bolnavi transportabili în străinătate, în timp ce alții nu vor fi transportați. Ce fac oamenii de bine, care altfel doresc să salveze o viață, sau alta, dar nu-i interesează cine ce și cum dincolo de ”omul lor”, e să re-traumatizeze o comunitate.

Insist până o să mă audă și ultima oaie ministerială. În traumă colectivă, îi tratezi ca pe un GRUP. Nu te apuci să spargi grupul pentru că Gigel are bani, Ionel are pile și Popescu are șansă. Lăsați AsProAs să-și facă treaba împreună cu prietenii noștri voluntari de la colectiv.info, că dacă n-a fost în stare România să facă în 25 de ani ce-am făcut noi într-o săptămână nu înseamnă că nu poate beneficia de ce oferim.

‬Avem nevoie de 
a) TRANSPARENȚĂ în luarea deciziilor de transfer expat, 
b) AUTORITATE pe dosarele de transfer astfel încât să știm că sunt motivate medical și nu altfel
c) ECHILIBRU în luarea deciziilor de către familii, câtă vreme doar familiile pot agrea cu transferul, sau nu, prin consimțământ informat.

Impreună Rezistăm e o comunitate de profesioniști. Eu n-am să mă duc să stau cu președintele la șuetă. Pentru că președintele României n-are nici o treabă cu mesajul meu de mai sus. Dar tu, prietene, care îl citești acum, ai. Dă-l mai departe, înainte să ne atingă și pe noi, cei care ne ocupăm de colectiv, isteria că în România nu se poate cu medicina, doar afară da. Se poate în România, și se poate bine. Suntem în ziua a #6-a, și sunt 133 de oameni vii. Hai să-i păstrăm așa, și să centralizăm ofertele de ajutor expat prin dosare de asistență socială, așa cum e STANDARDUL internațional".

Mulțumim pentru înțelegere. 
Gabriel Diaconu, medic psihiatru - Grupul de Ajutor ‪#‎ImpreunaRezistam‬ 

#Colectiv

Grupul de ajutor #ImpreunaRezistam (www.FB.com/ImpreunaRezistameste o comunitate de voluntari, fără niciun fel de implicare politică.
Componență:
1. Dark Side Booking Academy - organizare și coordonare concert caritabil București
2. Fundația Estuar - strângere de fonduri și donarea acestora familiilor victimelor tragediei 
3. Mind Care - consiliere psihologică
4. Blackhawk Security - Securitate și coordonare în teren
5. colectiv.info - identificarea nevoilor victimelor internate in spitale
6. The Kryptonite Sparks - grafică 
7. Universal Music - suport logistic
8. Bumbac 100% - suport logistic
9. ASproAS - suport asistență socială pentru familiile victimelor
10. asistentacolectiv@gmail.com - asistență juridică
11. Hurdis PR - coordonare Comunicare și PR
+ mulți alți voluntari

0 comentarii: