Ana-Cristina Leonte 5-tet by Love is in the Art

ANA-CRISTINA Leonte 5-tet by Love is in the Art
Sambata, 14 noiembrie, ora 21:00
JAZZ Night @ Green Hours

ANA-CRISTINA Leonte Quintet
”Secret Lover”

Acest proiect aduce împreună cinci dintre cele mai interesante nume ale jazzului românesc:
Ana-Cristina Leonte – vocal
Albert Tajti – pian
Alex Munte – saxofon
Michael Acker – contrabas
Tavi Scurtu – tobe

În această formulă, muzicienii explorează noi sfere ale jazzului, unde nuanțe moderne, combinate cu arome modale, subtile amintiri folclorice sau mici izbucniri de free, rezultă în compoziții originale cu un sound special, adeseori sensibil, echilibrat pe coordonatele nou-tradițional, aranjament-improvizație spontană, simplitate-complexitate.

O parte din piesele din repetoriul grupului se regăsesc grupate în jurul conceptului de ”Secret Lover”, care dă și numele primului său album scos la FiverHouse records.
Ele ilustrează într-un mod romantic diferitele fațete ale iubirii în multitudinea de forme în care poate fi experimentată, oglindind în mare parte viziunile personale ale vocalistei Ana-Cristina.

”Secret Lover dă dovadă de inspirație și măiestrie în construcția materialului sonor. Echilibrul arhitectural este completat de o execuție instrumentală remarcabilă prin omogenitate naturalețe și rafinament. Cei patru instrumentiști dau, împreună, impresia unui mecanism precis, cu largi posibilități tehnice și nu în ultimul rând expresiv, o expresie mulată în totalitate pe intențiile și specificul vocii solistei.” ( Jazz de-a dreptul)

intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!
accesul la concert se face începînd cu ora 20.30

0 comentarii: