POVEȘTI la REPLIKA. Platforma de artă educațională

Asociația Culturală REPLIKA
vă invită în perioada
7 septembrie - 9 noiembrie la
 CENTRUL DE TEATRU EDUCAȚIONAL REPLIKA
Str. Lânăriei 93-95, sector 4
 
Povești la Replika este un proiect de artă educațională și cultură participativă, care prezintă, timp de două luni, spectacole de teatru, cărți și filme înrudite tematic, într-un format axat pe interrelaționarea dintre forme de expresie și domenii diferite, care au un conținut similar.
 
Povești la Replika abordează teme și subiecte adresate în special publicului tânăr, dar nu numai, puțin explorate în arta contemporană din România: violența în școală, abandonul școlar, situația copiilor care au părinții plecați la muncă în străinătate, pornografia, profesiile invizibile și adaptarea la sistemul capitalist, tulburări din spectrul autismului, sistemul autoritar de predare în școală, drepturile copiilor, drepturile animalelor.
 
În cadrul Platformei de Artă Educațională vor fi prezentate spectacole de teatru, cărți și filme, dintre care menționăm:
TEATRU - Familia Offline (text Mihaela Michailov, regia Radu Apostol), Poveste pentru oameni mari (text Sabina Grădinaru, regia Andreea Iacomiță), Habemus bebe (text Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan)
CARTE - Fetița care se juca de-a Dumnezeu de Dan Lungu, Mâini cuminți. Copilul meu autist de Ana Dragu, Povești cu scriitoare și copii (coord. Alina Purcaru)
FILM - Aici... adică acolo (regia Laura Căpățână), Școala noastră (regia Mona Nicoară și Miruna Coca-Cozma), Lampa cu căciulă (regia Radu Jude), Superman, Spiderman sau Batman (regia Tudor Giurgiu), Artă (regia Adrian Sitaru).
 
În Platforma de Artă Educațională va avea loc, pe 28 septembrie, premiera spectacolului  IU [ahy hahrt yoo], text și regie Nico Vaccari, o producție Teatrul Beznă, Colectiv A, Fundaţia Athon.
 
Pe 26 octombrie este invitat în cadrul Platformei spectacolul S-a întâmplat într-o joi (text Elise Wilk, regia Adi Iclenzan) – de la Teatrul FIX din Iași, iar pe 2 noiembrie – spectacolul Provizoriu (idee&concept Raul Coldea şi Petro Ionescu), produs de Reactor de creaţie şi experiment din Cluj Napoca.
 
Perspectiva intersecțională și interdisciplinară propusă în cadrul Platformei de Artă Educațională – teatru, film, carte – facilitează înțelegerea complexă a artei contemporane, anulând limitele dintre domenii și concepte stric determinate, care devin din ce în ce mai flexibile și modelabile.
 
POVEȘTI la REPLIKA - Platforma de artă educațională
este un proiect cultural finanţat de ARCUB, în cadrul Programului cultural Ești București.
Toate spectacolele încep la ora 19.00.
După fiecare spectacol are loc o prezentare de carte, urmată de o proiecție de film.
INTRARE este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile
 
e-mail: centrulreplika@gmail.com
tel.: +40732101860
adresa: Str. Lânăriei 93-95, sector 4

0 comentarii: