Caravana Filmelor NexT se intoarce in Bucuresti



Mii de spectatori la filme în aer liber, pături și coșuri de picnic întinse pe iarbă verde, zeci de scurtmetraje românești și internaționale, nouă orașe pe traseu și mii de kilometri traversați in Caravana Filmelor NexT 2015.

Caravana NexT întinde covorul verde la Brașov pentru ultima seară de proiecții din cadrul traseului prin țară. După două seri de filme la poalele Tâmpei, pe 26 și 27 august, și după nouă orașe parcurse, Caravana se îndreaptă spre București pe 29 august, cu nouă dintre cele mai bune filme alese din programul de scurtmetraje al Caravanei Filmelor NexT. 

La final, scurtmetrajele NexT se intorcla prietenii mai vechi din București pentru o proiecție specială, sâmbătă, 29 august, la A2, pe Calea Victoriei nr. 176.Proiecțiile vor începe la ora 21:00, iar programul cuprinde o selecție a celor mai bune și apreciate scurtmetraje plimbate de Caravana NexT prin țară:
·         God of Love (Luke Matheny, SUA, 2010, 19’): Un campion de darts, amorezat, cântăreţ prin cafenele, îşi vede dorinţele împlinite – la propriu – când primeşte o cutie misterioasă cu săgeţi care te fac să te îndrăgosteşti.
·         The Saddest Boy in the World (Jamie Travis, Canada, 2006, 14’): Timothy Higgins, cel mai trist băiat din lume, se pregătește să se spânzure la petrecerea dată în cinstea cele de-a noua aniversări ale sale.
·         Glenn Owen Dodds (Frazer Bailey, Australia, 2009, 16’):  Cine e Glenn Owen Dodds? Escroc? Șarlatan? Sau creator și stăpân al universului? Își va cunoaște Michael Radcliffe creatorul cu adevărat? Oricum ar fi, toată lumea are la dispoziție 5 minute. Cu ce te alegi depinde de tine. Pentru Radcliffe, ar putea fi chiar înțelesul vieții.
·         Lovesick (Liebeskrank)(Spela Cadez, Germania, 2007, 9’): Suferinţele inimii, lacrimile care nu încetează să curgă şi capetele întoarse sunt greu de vindecat, dar din fericire nu sunt incurabile...
·         Through You(Lucette Braune, Olanda, 2013, 8’): O fată trebui să-și croiască drum prin semenii săi. La propriu. Unii dintre acești oameni tind să lase urme, însă doar o singură persoană lasă urme care să conteze.
·         Elena(Yannik Muller, Franța, 2010, 20’):  Adrien, în vârstă de 16 ani, schimbă priviri cu o fată ciudată care locuieşte în vecinătate şi pe care n-a mai văzut-o niciodată înainte. Cu cât încearcă mai mult să intre în contact cu ea, cu atât o va pune în pericol.
·         Pui de somn(Paul Mureșan, România, 2014, 5’): O călătorie în tărâmurile ascunse ale minţii.
·         97%(Ben Brand, Olanda, 2013, 8’): Printr-o aplicaţie pe telefon, Bert primeşte mesaj că fata visurilor sale se află în apropiere. Acum nu trebuie decât să o găsească înainte ca metroul să ajungă la capătul liniei.
·         Strung Love(Victor Dragomir, România, 2010, 21’): Mai 1984. Viorel, un „tocilar“ de la clasa de lăcătuşerie a unui liceu industrial de provincie, se înscrie într-un concurs de producţie de nituri ca să câştige atenţia şi inima Ilenei – o colegă de la clasa de croitorie.

Caravana NexT se pregătește astfel să încheie cea de-a doua ediție anuală a evenimentului care duce scurtmetrajele proiectate în cadrul Festivalului de Film NexT prin toată țara. În acest an, filmele au călătorit prin nouă orașe, pornind din Piatra Neamț, spre Iași, Târgu Neamț, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea, Bistrița, Vatra Dornei, oprindu-se în Brașov.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Piatra Neamț, Perla Invest, Palas Mall, Primăriei Municipiului Târgu Neamț, Primăriei Municipiului Târgu Mureș, Iulius Mall, Primăriei Municipiului Oradea, Primăriei Municipiului Bistrița, Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Primăriei Municipiului Brașov și KunSTadt. 

0 comentarii: