TRIP TALK #7: Singura in Valea Mortii. 3 luni in SUA | cu jurnalista Manuela Boghian

TRIP TALK #7: Singura in Valea Mortii. 3 luni in SUA | cu jurnalista Manuela Boghian
 
„Mi-am dorit o pauză de la viaţa mea aşa cum era. Aveam nevoie să respir un alt aer, să mă plimb prin locuri îndepărtate, să văd ceva nou şi să fac ceea ce îmi doream să fac, dar tot amînam – să scriu. Planul unei excursii în Statele Unite a pornit ca o idee, o frază aruncată într-un e-mail, peste care am clădit cu discuţii, planuri, căutări pe Google, economii şi o viză de turist. "
Manuela Boghian - Sursa: http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/cum-am-ajuns-masina-serifului-california

Despre speaker: Manuela Boghian a studiat stiinte politice si antropologie culturala si in prezent lucreaza ca editor pentru clinica britanica de tratare a dependentei Castle Craig. Este contributor pentru Dilema Veche, unde scrie despre femei, calatorii si sanatate mentala. Blogul ei personal (in engleza) este manuelaboghian.ro.

Despre calatorie: In septembrie 2014, si-a luat toamna concediu si a colindat de una singura Statele Unite, de la Oceanul Pacific la cel Atlantic, de la granita canadiana, la sudul desertic. A fost inspirata sa plece la drum de o despartire, cartea unui prieten si prietena ei Bridget, care a traversat Europa cu un an inainte.

Amanda Palmer ca inspiratie: Catre sfarsitul calatoriei, un venezuelean a condus-o catre Union Square in New York. Acolo a participat la lansarea cartii lui Amanda Palmer, a carei muzica o ascultase in lungile calatorii cu trenul. Amanda vorbea despre cat de important este sa stii cum sa ceri si sa primesti, despre cum asta a conectat-o cu oamenii, despre cum dormea in casele strainilor in timpul turneelor. Experiente prin care Manuela trecea chiar in acea perioada.

EVENIMENT CU INTRARE LIBERA!

0 comentarii: