Se implinesc 10 ani de ARTmania Festival Sibiu, cel mai longeviv festival din Romania



În săptămâna 27 iulie - 2 august 2015, la Sibiu, va avea loc cea de-a zecea ediție a festivalului ARTmania, un proiect cultural care nu a luat pauză în nicio vară începând din 2006. Cetatea medievală a Sibiului îmbracă din nou haine rock și așteaptă publicul dedicat din România și țările învecinate la final de iulie la aniversarea ARTmania Festival Sibiu
 
Vineri, 31 iulie, în Piața Mare, va concerta Anathema, Saturnus și Enemy of Reality, iar sâmbătă, seara legendelor Clan of Xymox și Apocalyptica la aniversarea ARTmania Festival, va fi deschisă de Nümph, un proiect tânăr, devenit model de urmat pentru calitatea muzicii dezvoltate în zona progressive rock. În acest an nu vor fi necesare bilete de acces pentru participarea la concertele derulate în Piața Mare.  
 
Nümph a luat naștere în 2010 din diferite proiecte muzicale, influențe și fundamente, made in Italy. Marco, Luca G., Luca F. și Giuseppe au simțit de la bun început nevoia de a începe și aprofunda o cale de experimentare  și cercetare muzicală, cu scopul de a crea un sunet unic. “Four Zoas” a fost primul EP, produs și lansat în 2011. Theories of Light, primul album Nümph, înregistrat la studiourile Basement, mixat de Matt Bayles (Mastodon, Isis, The Sword) și masterizat de Ed Brooks de la RFI Studios (Rem, Isis, Pearl Jam) a fost lansat în 2014 și poate fi ascultat integral online pe Bandcamp.
 
În completarea celor două zile de concerte rock cu acces gratuit organizate în weekend în Piața Mare, în cadrul festivalului vor avea loc în săptămâna festivalului concerte în diverse locații, proiecții de filme organizate în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal și Dracula Film Festival, chiar și o etapă a competiției internaționale Global Battle Of The Bands pentru promovarea artiștilor autohtoni.
An Theos va pregăti terenul de festival sâmbătă, 25 iulie, marți va avea loc concertul For My Sins în Clubul Oldies, miercuri va concerta Consequence în clubul Hard Rock Sibiu, iar joi va avea loc GBOB Semifinala ARTmania cu 18 performance-uri într-un maraton cum nu a mai văzut Sibiul. Regăsim în programul GBOB The Angels Kill the Pirates, The EMP, Eternal Fire, Fading Circles, For the Wicked, Hteththemeth, Hybrid Symphony, Nuvijan, Onenightstand, Rapture, Ringtone, Westfallia și Wildchild. Programul complet al evenimentelor se stabilizează pe website-ul dedicat festivalului ARTmania Sibiu 2015.
 
În Piața Mare, la aniversare, vor fi prezente cele mai apreciate mărci partenere ale festivalului Tuborg,  Jäggermeister, Cărturești, Get Music, Beauty of Pain, MiniRock, Niche Records, Leather&Laces, Eticheta Hand Made, Estat Shop, Jack Link’s și bineînțeles, standul de Merchandise Oficial ARTmania Festival. Programul public va începe la orele 14:00 în zilele de vineri și sâmbătă și se va încheia la miezul nopții. Pentru sesiunile de Meet & Greet vă rugăm să rămâneți aproape de website-ul și facebook-ul ARTmania Festival.
 
Săptămâna ARTmania Festival prezintă concerte, evenimente alternative, muzee, expoziții, lecturi, ateliere și petreceri tematice. Festivalul promovează și în acest an evenimente culturale derivate din cultura rock, în săptămâna 27 iulie – 2 august, sub deviza “10 ani de ARTmania Festival” powered by Tuborg. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.
 
Parteneri culturali: Muzeul Național Brukenthal, Dracula Film Festival, Complexul Național Muzeal ASTRA, Cărturești.
Parteneri organizare: Primăria Municipiului Sibiu, Tuborg România, Tent Event

0 comentarii: