KineDok in Journey Pub - 11 iulie

KineDok: proiectie libera | Joanna, de Aneta Kopacz (PO)
 
INTRARE LIBERA
_____Joanna, de Aneta Kopacz, Polonia, 2013____

Durata: 40 min
Sinopsis:
Multi oameni urmaresc blogul Joannei pentru ca ii invata sa fie atenti si veseli. Joanna isi descrie viata de zi cu zi cu o onestitate si o precizie coplesitoare. Dorintele ei sunt simple: o excursie cu familia la lacuri; planurile sale sunt pe termen scurt: sa isi vada fiul mergand prima oara pe bicicleta. Diagnosticata cu o boala incurabila, Joanna ii promite fiului ei ca va face tot ce ii sta in puteri ca sa traiasca mai mult. Pune pe hartie tot ce ar fi vrut sa il invete cand va creste. Cu o poezie vizuala extraordinara, documentarul descrie momentele simple si semnificative din viata de familie a Joannei. Putinele cuvinte spuse si cele nerostite niciodata creioneaza mesajul filmului, puternic si totodata extrem de subtil.

___________KINEDOK______________
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar. Până la sfârșitul anului, 12 filme din centrul și estul Europei vor fi proiectate în 20 de locații din 14 orașe din România. Partenerii programului – organizații din 5 țări europene, printre care și One World Romania - cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.

La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta - la clubul, în fabrica dezafectată sau în ceainăria de lângă tine.

KineDok este un meniu cinematografic alternativ însoțit de un pahar de vorbă.

Aproape 200 de proiecții vor avea loc în Arad – la Teba (în parteneriat cuCitiZenit); Brașov – Cinemateca_Patria; București – la Acuarela, Cinema Elvira Popescu, J'ai Bistrot București, Journey Pub, Make a Point, Spaţiul Public European, Frontline Club Bucharest; Constanța – City HUB Biblioteca Colorata Etaj 3 Tomis Mall Constanta; Cluj – CASA TIFF; Galați – Muzeul de Arta Vizuala Galati; Iași – Casa de Cultură a Municipiului Iaşi "Mihai Ursachi"; Miercurea Ciuc – Csíki Székely Múzeum; Oradea –Moszkva Kávézó; Piatra Neamț – Teaz - ceai cu zambet; Sfântu Gheorghe – Casa de Cultură Municipală (în parteneriat cu Asociatia de Tineret ECOU); Timișoara – Aethernativ și AMBASADA; Târgu Mureș -J'ai Bistrot.

Catalogul de filme poate fi descărcat aici: http://kinedok.net/films?locale=ro

ONLINE: http://www.kinedok.net/ | http://www.facebook.com/one.world.romania

ORGANIZATOR: One World Romania
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia(Slovacia), Mozinet (Ungaria), Restart documentary (Croația)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Centrul Național al Cinematografiei
SUSȚINUT DE: Institutul Francez Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București
 

0 comentarii: