#cinema Venezia 2015: 4 italieni in competitia oficiala

In cadrul conferintei de presa ce a avut loc astazi, presedintele Bienalei de la Venezia, Paolo Baratta, impreuna cu directorul festivalul, Alberto Barbera, au facut cunoscute filmele ce vor participa in competitia oficiala a celei de a 72-a editii a Festivalului International de Film de la Venezia.

Anul acesta, in competitia oficiala, al carei presedinte este mexicanul Alfonso Cuaron, au fost selectate 4 pelicule italienesti. Cei 4 ce se vor lupta pentru "Leul de aur" sunt Marco Bellocchio cu productia "Sono Sangue del mio sangue", Luca Guadagnino cu pelicula "A bigger Splash" (ce ii are in distributie pe Tilda Swinton, Ralph Fiennes si Dakota Johnson), Piero Messina cu "L'attesa" si Giuseppe Gaudino cu productia "Per amor vostro".

Pentru editia din acest an au fost selectate 55 de pelicule, dintre acestea 22 in concurs, 16 in afara concursului si 18 participante in sectiunea "Orizzonti". Sectiunea scurtmetraj cuprinde 16 pelicule.
Alte 20 de pelicule clasice vor fi proiectate in perioda 2 - 12 septembrie.

In sectiunea oficiala sunt 3 castigatori ai "Leului de aur" (Tsai Ming-Liang, Aleksandr Sukorov, Rodrigo Pia), 2 castigatori ai "Leului de aur" pentru intreaga cariera (Marco Bellocchio si Frederick Wiseman), 2 castigatori ai "Premiului Special al Juriului" (Marco Bellocchio si Jerzy Skolimowski), un castigator al "Marelui Premiu al Juriului"(Tsai Ming-Liang) si doi castigatori ai premiului Oscar (Tom Hooper si Charlie Kaufman). In concurs sunt 16 regizori ce participa in premiera la Venezia, dintre acestia 3 fiind prezenti cu pelicula de debut.

0 comentarii: