Egostul, cu Radu Beligan, pentru prima oara in acest an pe scena Teatrului Tineretului pe 7 septembrie

Stagiunea de toamna de la Teatrul Tineretului va demara, in forta, cu o piesa de calibru: EGOISTUL, cu RADU BELIGAN, un spectacol de colectie ajuns la reprezentatia cu numarul 299, va fi pus  in scena pentru prima oara la Palatul National al Copiilor, pe 7 septembrie! Maestrul va avea alături o distributie senzationala, care ii include pe: ADRIANA TRANDAFIR, DAMIAN CRASMARU, TOMI CRISTIN, RODICA IONESCU, MIHAI NICULESCU, LAMIA BELIGAN, ILEANA OLTEANU, MEDEEA MARINESCU,  CESONIA POSTELNICU si  SILVIU BIRIS.

In plus, in acest spectacol extraordinar,  il veti regasi pe Maestru, nu numai in calitatea ce i-a adus notorietatea, cea de interpret, ci si intr-o alta, la fel de apreciata, aceea de regizor. Sub bagheta sa prinde viata casa de sfarsit de secol XX a unui celebru dramaturg, prin care se perinda toti apropiatii acestuia pentru a obtine mult ravnitele… autografe, pe cecuri de 20 de mii de franci.  Cu replici de un firesc uluitor se construieste o poveste comica, presarata cu mici panseuri care, pana la final, contureaza fidel destinul si filosofia de viata a unui om care a trait, daruindu-se generos unei lumi prea putin dispuse sa-l inteleaga.

“Egoistul” este ultima piesa a dramaturgului Jean Anouilh, un fel de piesa testament, asa cum este “Furtuna”  pentru Shakespeare.  Este opera in care autorul isi dezvaluie, fara menajamente,  perceptia supra lumii contemporane. Subiecte complexe precum  viata si moarte, iubirea,  casnicia, relatia dintre despre parinti si copii, prietenia, egoismul, generozitate si chiar teatrul si dramele sale, sunt abordate cu un umor exploziv, o replica stralucitoare si o eleganta verbala rar intalnita. Iar  viziunea regizorala a   Maestrului Beligan pune in lumina toate aceste elemente intr-o maniera de inalta clasa, in cadrul acestui regal teatral, cu o distributie fabuloasa,  ce nu trebuie ratat.

Biletele pentru prima  reprezentatie din acest an a spectacolului EGOISTUL  pe scena Palatului National al Copiilor (Teatrul Tineretului)  s-au pus deja in vanzare la Casa de bilete Startickets de la Palatul Copiilor si online pe www.startickets.ro  si www.bilete.ro

Stagiunea de toamna de la Teatrul Tineretului (Palatul National al Copiilor) continua apoi cu spectacolul Maytrei, programat pe 28 septembrie.

0 comentarii: