Un Etaj Mai Jos conduce in clasamentul intermediar FIPRESCI

Cu doar patru zile inainte de a afla care sunt castigatorii editiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, Un Etaj Mai Jos, cel mai nou film al regizorului Radu Muntean se afla pe prima pozitie in clasamentul intermediar al FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) in sectiunea sa, cu 3,88 stele

Pelicula a avut premiera mondiala pe 14 mai a.c., in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului (selectie oficiala).

Juriul Criticilor FIPRESCI acorda anual trei premii, pentru cate un film din fiecare sectiune internationala – Competitie, Un Certain Regard si Quinzaine des Realisateurs. Criticii de film sunt invitati sa acorde filmelor din cele trei sectiuni mentionate mai sus de la 1 la 5 stele, 5 stele urmand sa fie acordate celui mai bun film.

Nu numai criticii de film, ci si presa internationala lauda noul lung-metraj al lui  Muntean. Despre  Un Etaj Mai Jos  au avut cuvinte de lauda  mai toate marile publicatii ale lumii, de la Variety, Screen International si The Hollywood Reporter pana la Le Monde, Positif sau Le Figaro.

Radu Muntean este la a treia selectie la Cannes. Dupa ce, in 2008, a fost invitat in Quinzaine des Realisateurs cu filmul Boogie, Muntean a revenit in 2010 cu Marti, Dupa Craciun, de data acesta in selectie oficiala, sectiunea Un Certain Regard. Un Etaj Mai Jos – cel de-al cincilea lung-metraj al regizorului, este prezent, la editia din acest an,  tot in sectiunea Un Certain Regard.

0 comentarii: