Piętnastka, concert la Festivalul Rokolectiv

Piotr Kurek, unul dintre cei mai interesanți muzicieni experimentali din Polonia va prezenta proiectul său muzical intitulat „Piętnastka” în cadrul ediției aniversare de 10 ani a Festivalului Rokolectiv din București (23-25 aprilie). Rokolectiv este cel mai important festival de muzică electronică și contemporană din România.

O țesătură densă între sunetele produse de sintezatoare și percuție - așa poate fi descris proiectul lui Piotr Kurek, cu care muzicianul polonez a debutat în anul 2011, lansând cu această ocazie albumul „Dalia”, scos la casa de discuri Sangoplasmo Records. Piętnastka (Piotr Kurek - sintetizatoare, Hubert Zempler - percuție) explorează orizonturi sonore psihedelice, creând o muzică minimalistă cu o linie melodică plină de nostalgie. După cum spune însuși Piotr Kurek, „Piętnastka este un proiect născut din dragostea pentru lucrurile vechi și misterioase”.

„M-au fermecat  melodiile poznașe și pot să afirm cu tărie că este cel mai interesant album pe care l-am ascultat în ultimii ani.” - Niezal Codzienny

0 comentarii: