Însemnări ale Papei Ioan Paul al II-lea

Vă aşteptăm sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 17.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la evenimentul dedicat apariţiei volumului de însemnări ale Papei Ioan Paul al II-lea, În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962–2003, publicat de Editura Humanitas în traducerea prof. Constantin Geambaşu.
La eveniment vor participa Excelenţa Sa Marek Szczygieł, ambasadorul Poloniei în România, Pr. prof. dr. Wilhelm Dancă, Dan C. Mihăilescu, Constantin Geambaşu şi Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas. Dezbaterea va fi moderată de Marieva Ionescu, redactor Editura Humanitas.
Mihai Ghiga şi Claudiu Lobonţ vor oferi publicului un scurt recital de muzică sacră la viola d'amore şi teorbă.

Mai bine de patruzeci de ani din viaţa celei mai importante personalităţi spirituale a secolului XX sunt consemnaţi în această carte care, odată apărută în Polonia, a stârnit un imens interes mediatic. Încredinţate prin testament părintelui Stanisław Dziwisz, secretarul şi cel mai apropiat colaborator al său, pentru a fi arse, aceste însemnări nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor. Decizia luată de cardinalul Stanisław Dziwisz, mitropolitul de astăzi al Cracoviei, din profundă dragoste şi respect faţă de Papă, ne oferă, poate, una dintre cărţile fundamentale ale umanităţii, un extraordinar document care ne dezvăluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiţi oameni şi un loc spiritual aparte în care ceea ce este omenesc şi ceea ce este dumnezeiesc se îmbină în dimensiunea sfinţeniei.

În continuarea lansării de carte de la Librăria Humanitas vă aşteptăm de la ora 20.00 la Catedrala Sfântul Iosif pentru Concertul de muzică sacră italiană organizat în cadrul  Festivalului Chei al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

0 comentarii: