Cannes 2015: Corneliu Porumboiu si Radu Muntean selectati la sectiunea "Un Certain Regard"

In cadrul conferintei de presa organizate joi, 16 aprilie, organizatorii celei de a 68-a editii a Festivalului de Film de la Cannes au facut publice listele filmelor nominalizate in concurs precum si numele presedintilor juriilor de specialitate.

Romania va fi reprezentata la aceasta editie, programata pentru perioada 13 - 24 Mai, in sectiunea "Un Certain Regard" de catre Corneliu Porumboiu cu pelicula "Comoara" si Radu Muntean, ce va concura cu productia "Un etaj mai jos". Presedinta juriului sectiunii "Un certain regard" va fi actrita Isabella Rosellini.
One Floor Below - official trailer from Andu Radu on Vimeo.


In cadrul competitiei oficiale pentru premiul "Palme D'Or" au fost selectate, printre altele, productii semnate Matteo Garrone - "Il Racconto dei Racconti" (castigator al "Premiului Juriului" cu "Gomorra" (2008) si "Reality" (2012), Zhangke Jia (castigator in 2013 al "Premiului pentru scenariu" cu "Tian zhu ding"), Justin Kurzel cu "Macbeth" - pelicula ce ii are in rolurile pe Michael Fassbender si Marion Cottilard, Nanni Moretti cu "Mia Madre" si Paolo Sorrentino cu "Youth".


0 comentarii: