Space Needle aniverseaza 2 ani de la lansare. 14 martie - Underworld



2 ani de la lansarea trupei Space Needle și 11 ani de la deschiderea clubului Underworld se sărbătoresc pe 14 martie chiar în Underworld. Intrarea – 10 lei.
Mai exact, se fac 3 ani de la lansarea proiectului care atunci însemna Purje ( Alex solo act) și 2 ani de la lansarea noastră împreuna, ca trupa. 2 ani împreună înseamnă că am reușit. Suntem împreună, cântăm ce ne place, grunge, am reușit să scoatem primul album care începe să prindă aripi ... e bine! Suntem pe drumul cel bun” - Space Needle

SPACE NEEDLE este o trupă de alternative/grunge din București, scopul acesteia fiind de a face cunoscut, tuturor, că scena grunge este încă activă la nivel mondial.
Continuând moștenirea lăsată de pionierii genului, Space Needle aduce, totuși, o notă foarte personală sound-ului inconfundabil al anilor 90.

Povestea trupei a început cu Alex Purje, o chitară acustică și multe povești ce așteptau să fie cântate. Următorul capitol i-a adus în peisaj pe Nicolae Aramă la chitară, pe Călina-Maria Curticăpean la bas și pe Ati de Chile la tobe, care împărtășeau aceeași pasiune pentru muzică, în special pentru grunge. Totul s-a legat, natural și așa a apărut primul album Space Needle, lansat în data de 21 noiembrie 2014.

Primul single Space Needle „Lighten your hearts” a fost inspirat din producția americană „Hatfields & McCoys” în regia lui Kevin Reynolds, avându-i în rolurile principale pe Kevin Costner și Bill Paxton. Filmul, care a câștigat un Golden Globe, a fost turnat în totalitate în România. Piesa „Lighten your hearts” fiind soundtrack pentru ”Making of the movie”, cadou, din partea echipei de producție, pentru Cast&Crew.

Primul clip semnat Space Needle, pentru piesa „What do you mean” a fost lansat în iarna anului 2013, DIY cu ajutorul regizorului Alex Ipate si a operatorului Tiberiu Onosa.

Al doilea videoclip oficial al trupei, pentru piesa „White cow”, a apărut în luna mai 2014. Piesa apare pe coloana sonoră a unei alte producții americane „Fright Night 2: New Blood”, o comedie cu vampiri, în regia lui Eduardo Rodriguez. Videoclipul urmărește povestea personajului principal, profesoara Gerry Dandridge, întruchiparea, în prezent a Contesei Elisabeta Báthory, interpretată de actrița Jamie Murray.
Cel mai recent videoclip semnat Space Needle, pentru p
iesa Mexico a apărut cu câteva zile înainte de lansarea albumului. Acesta a fost regizat de Liviu Pojoni Jr. și deschide calea unei povești ce abia acum începe (www.youtube.com/watch?v=ywboJz-ClGE)

Deși membrii trupei sunt activi pe scena muzicală de mulți ani, Space Needle este încă la început de drum.

Albumul este distribuit prin rețeaua Librăriilor Cărturești din toata țara și online în varianta digitală prin BestMusic.ro.
Space Needle

0 comentarii: