NexT IFF: Se prelungesc înscrierile pentru concursul The Pitch



Un premiu de 5.000 de euro pentru o idee bună și o prezentare simpatică în fața camerei: cineaștii care vor să câștige finanțare pentru scurtmetrajul lor mai au la dispoziție o săptămână pentru depunerea proiectelor la concursul The Pitch. La cererea candidaților interesați, termenul-limită se prelungește până pe 26 martie, ora 23.59 (ora României). Competiția este organizată de canalul ShortsTV, în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT (15 - 19 aprilie, Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO).
 
Pentru a simplifica procesul, toți candidații selecționați la The Pitch vor intra automat în programul NexT Short Film Market, unde vor avea șansa de a discuta cu un script doctor pe marginea scenariului – dacă acesta este finalizat - sau a unui treatment și de a-și prezenta proiectele în fața producătorilor români și străini, în întâlniri individuale.
 
Candidații trebuie să fi regizat sau produs cel puțin un film scurt. Proiectul de scurtmetraj depus trebuie să aibă un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 12 minute. Candidaturile trebuie să conțină un sinopsis al filmului, concepția regizorală, bio-filmografia regizorului și un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare.
 
Vor fi selectate maxim 15 proiecte, iar autorii lor vor fi invitați la The Pitch, care va avea loc pe 15 aprilie, în cadrul Festivalului NexT. Fiecare participant va avea exact 2 minute și 15 secunde ca să își vândă ideea în fața camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate pe pagina de Facebook a ShortsTV. Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „Like”-uri, prin intermediul unei aplicații speciale, până sâmbătă, 18 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialiști, care va decide câștigătorul. Acesta va fi anunțat la gala de închidere a NexT, duminică, pe 19 aprilie. Detalii: www.nextfilmfestival.ro/pitch.
Regulamentul complet al concursului The Pitch poate fi consultat pe site-ul www.shorts.tv.
ShortsTV este primul canal global în HD dedicat scurtmetrajelor, fiind disponibil în peste 40 de milioane de case din Statele Unite și Europa. ShortsTV achiziționează anual producții de calitate – animații, live action și documentare – de la cele mai importante festivaluri din lume. În România, canalul este disponibil în rețelele Telekom, UPC și NexTGen.                 
 
***
Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Institutului Cultural Român și al Programului Europa Creativă - Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.

0 comentarii: