"Studii despre iubire", de Chris Simion, pe 28 februarie la Teatrul de pe Lipscani

Pe 28 februarie, sarbatorim iubirea la Teatrul de pe Lipscani, cu spectacolul „Noi. Noua. Ne. Ni. Studii despre iubire”, la ora 19.00, in regia lui Chris Simion, cu o distributie tanara si dinamica, formata din actrita Carla-Maria Teaha si dansatorii Irina Strungareanu si Denis Bolborea.

Fara sa fie o dramatizare dupa eseul lui Ortega y Gasset, spectacolul lui Chris Simion aduce in contemporaneitate ideile filozofului despre sentimentul universal al iubirii.

„Daca nu ar fi spectacolul meu, aș spune ca e genial. Fiind spectacolul meu, spun doar ca e beton. Am avut norocul sa lucrez cu trei oameni extraordinari, care mi-au dat cec in alb și au avut incredere deplina in țacanelile mele. Coregrafa Irina Strungareanu, dansatorul Denis Bolborea și actrița Carla-Maria Teaha. Bonus: Tiger Lillies din a caror muzica mi-am facut coloana sonora. Spectacolul n-are o distribuție care sa te agațe prin notorietate, dar te convinge prin performanța. Timp de 1 ora și 15 minute… o tema clișeu, iubirea, devine un studiu plin de (auto)ironie. Nu m-am inspirat din situații dramatice și telenovelistice, ci din cele pline de umor. Nu are pauza, este one shot. Nu e clasic, ci un puzzle de teatru – dans – video – sunet. Mi-am dorit de foarte mult timp sa semnez un astfel de spectacol. Iata-l.” – Chris Simion, regizoarea spectacolului.

Iubirea este un impuls catre perfectiune, spune Ortega y Gasset, o miscare a sufletului care iese din sine si se indreapta catre ceva care il poate inalta. Dar realitatea este departe de a fi o poveste cu printi si printese, iar replica pe care o da Chris Simion filozofiei lui Ortega y Gasset plaseaza iubirea intr-un context modern, realist, in care sa poti trai mai mult si visa mai putin. „Ne-ar fi mult mai simplu daca n-am mai cauta in celalalt perfectiunea” – dezamagirea ar fi mai mica. Spectacolul lui Chris Simion vorbeste despre iubire si viata, despre speranta si iluzie, despre asteptari vs. impliniri, cu o ironie dulce-amara si cu un umor eliberator, și pune accentul pe iubirea de cuplu, in care oricine se poate regasi. In definitiv, fiecare dintre noi a avut la inceput un balcon ca in Romeo si Julieta, pe care apoi au intins rufe.

Din distributia fac parte trei tineri artisti care aduc un suflu de prospetime in teatrul independent romanesc:

Carla-Maria Teaha a absolvit Jurnalismul si apoi sectia de Arta Actorului, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala și Cinematografica „I.L.Caragiale” din București. O puteti vedea in „7 Blesteme… cerute, facute, legate” si „Maitreyi”, dar s-a facut remarcata si in domeniul cinematografiei, prin rolul din „Catafalce” (care face parte din omnibusul „Love Bus: cinci povesti de dragoste din Bucuresti”) selectat in 2014 la Festivalul de Film de la Cannes, sectiunea Short Film Corner. Carla imbina activitatea artistica si cea de management cultural: si-a infiintat propria companie de comunicare culturala si este director executiv al Festivalului de Teatru Independent Undercloud.

Irina Strungareanu a absolvit sectia de coregrafie, la Universitatea de Stiinta si Arta „Gheorghe Cristea” (2010), și Facultatea de Marketing in cadrul Academiei de Studii Economice (2010). Timp de noua ani, a facut balet cu profesorul Nicolae Ionescu, urmand ca, timp de mai mulți ani, sa cocheteze intens cu street dance-ul.  Printre proiectele cele mai dragi se numara scurtmetrajul „Collective Identity” (coregraf Sandra Mavhima), spectacolul „Mazed”, primul realizat de Irina in calitate de coregraf (2012) și, nu in ultimul rand, musicalul „Romeo si Julieta”, la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”. De-a lungul timpului, a participat la numeroase workshopuri de dans, atat in țara, cat și afara.  In prezent, danseaza in spectacolul „7 blesteme... cerute, facute si legate” (regizor Chris Simion), la Godot Cafe Teatru, a realizat mișcarea scenica pentru spectacolele „Hoții de frumusețe” și „Prestez servicii artistice” (regizor Chris Simion), colaboreaza ca dansator pentru emisiunile X Factor, Romania danseaza și iComedy.

Denis Bolborea a absolvit sectia de Coregrafie a U.N.A.T.C „I. L. Caragiale”, in 2013. A fost interpret in spectacolele „The Nothing Box” (semnat de Silvia Calin) si „Romeo si Julieta” (coregrafia Eva Duda). Este pasionat de hip-hop, a participat la multe workshopuri, printre care Jay select workshop – Locking, old school hip hop, jazz-hip hop si Battery Dance Company Contemporary. A obtinut locul I (Hip Hop) la International Championship of Modern Dance IDF Belaria Rimini; Locul I (Hip Hop) si locul II (Popping) la International Championship of Modern Dance IDF, Croatia.

 „Noi. Noua. Ne. Ni. Studii despre iubire” este primul spectacol marca Chris Simion Theatre and More  prin care regizoarea si isi propune sa realizeze cel putin o data pe an un spectacol exclusiv cu tineri pe care doreste sa-i promoveze, mergand pe principiul ca nu notorietatea atrage, ci performanta.

Costul unui bilet este 35 de lei si se poate achizitiona de pe www.bilete.ro sau de la casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani (str. Lipscani, nr. 53).

0 comentarii: