Matisyahu, Dubioza Kolektiv, UNKLE Sounds si Acid Pauli la Blaj aLive 2015



Sase noi proiecte muzicale se alatura artistilor deja confirmati pentru 5 si 6 iunie 2015, la Blaj aLive. Programul complex de festival de pe Campia Libertatii va include si showcase-uri de inovatie si tehnologie, ateliere fun si educative, si va oferi doua scene principale:
FREEDOM STAGE, dedicata performance-urilor pop-rock, rock alternativ, reggae si hip-hop: Matisyahu, Dubioza Kolektiv, Sunrise Avenue, Guess Who, Coma.
ELECTRONICA, un showcase pentru tendintele actuale din muzica electronica: Michael Mayer, UNKLE Sounds, Suie Paparude, Thomas Fehlmann, Justus Köhncke, Saschienne, Acid Pauli, Let The Machines Do The Work.

Matisyahu este un artist-simbol al muzicii reggae din ultimul deceniu. Piesa „One Day” face parte din albumul oficial al FIFA 2010, alaturi de Shakira cu „Waka Waka” si alte hit-uri ale momentului. Show-urile live Matisyahu aduna fani din toata lumea pentru semnatura sa particulara, o vibratie unicat, cu o energie puternica si un timbru vocal distinctiv intr-o interpretare moderna a radacinilor reggae si hip-hop.

Hipiot la varsta de 14 ani, un pustan cu dread-uri care facea exercitii de bongo in cantina si beat-boxing in spatele clasei, Matisyahu si-a explorat intens trairile interioare si, dupa ani de cautari, a creat un mod de a combina gandurile sale despre viata si valori in muzica printr-un mix de reggae, hip-hop, pop-rock, new wave-ska sau folk acustic.

E o muzica venita din interior, un dialog spiritual si o provocare intelectuala. Matisyahu are o sinceritate aparte si o creativitate indrazneata. In „Watch the World Melt Down” creeaza un contrast puternic intre meditatie si muzica triumfanta, o alta fuziune geniala, bazata pe emotii complexe, lupte interioare si singuratate care concureaza cu o determinare la fel de puternica de a iubi si a renaste.
„Open The Gates” sau „King without a Crown” au urcat, rand pe rand, in Billboard Top 20, iar albumul „Youth” a fost nominalizat la premiile Grammy pentru cel mai bun album reggae.

Dubioza Kolektiv a devenit cunoscuta pe scena internationala pentru mixul dintre hip-hop, reggae, dub si folclor balcanic. Muzica lor este o explozie de pozitivism, unul dintre cele mai bune spectacole live din Europa de Est. Dincolo de amestecul indraznet de stiluri muzicale, Dubioza Kolektiv e vocea care exprima problemele societatii, fara stereotipuri clasice. Publicul Blaj aLive va asculta in premiera si piesele de pe viitorul album, „No Escape (from Balkans)“.

Guess Who este unul din putinii artisti romani care au reusit in ultimii doi ani sa sparga barierele stilistice ale hip-hop-ului, venind cu un sound fresh, adresandu-se in special publicului deschis catre nou, in acord cu tendintele internationale. "Tot mai sus" vine dupa incredibilul succes al pieselor "Locul Potrivit" si "Manifest", doua piese cu un puternic mesaj social care au reusit sa revolutioneze piata muzicii hip-hop facand-o digerabila si pentru mainstream.

James Lavelle presents UNKLE Sounds la Blaj aLive cu un live set si vizualuri sincronizate intr-un spectacol audio-video de proportii, cu hit-uri si piese noi, colaborari si remixuri, un proiect arhi-cunoscut la nivel mondial.

Acid Pauli, mastermind-ul si initiatorul Console, membru in The Notwist, cu piese preluate in compilatii celebre de catre Tiefschwarz, Nicolas Jaar, Oliver Koletzki si Damian Lazarus, vine in premiera in Romania cu proiectul sau solo ajuns faimos pentru compilatia Get Lost V. Recenziile foarte bune l-au pozitionat intre geniile zilelor noastre din zona compozitiei muzicii electronice la capitolul inovatie in sound. Acid Pauli ar putea fi considerat prea sensibil pentru un festival, dar cum Blaj aLive nu este un simplu festival de consum, el este unul dintre artistii supracalificati adusi pentru un public curios sa experimenteze si sa inteleaga in profunzime rafinamentul muzicii electronice.
Britanicii Let The Machines Do The Work au debutat in forta inca din 2012, fiind parteneri de pupitru cu Booka Shade, KlangKarussel, DJ Falcom, Aeroplane si Bodhi. Single-ul "Let Me Be The One" este o piesa electrizanta, cu linie de bass clasica, mergand pe acelasi mix de live si analogic specific LTMDTW.

Blaj aLive are loc intre 5 si 6 iunie pe Campia Libertatii din Blaj, iar abonamentele sunt disponibile pana la finalul lunii martie la pretul de 50 de lei pentru acces in zona de festival si 100 lei pentru acces in festival & camping. In zilele festivalului abonamentele vor avea pretul de 90 de lei pentru acces simplu in festival si 140 de lei pentru acces in festival & camping. Biletele sunt disponibile pe blajalive.ro/bilete in variantele e-ticket sau cu plata ramburs, si in retelele Eventim si Myticket, inclusiv magazinele Diverta si Germanos.

0 comentarii: