FIRMA | GRIMUS | VELOSONICS – alternativii eclectici isi dau intalnire in Colectiv



Firma, Grimus si Velosonics este probabil una dintre cele mai bune combinatii de trupe rock alternative pe care o veti gasi primavara asta in Bucuresti. Eclectice acorduri si patrunzatoare versuri au sa incante capricioase papile insetate dupa o astfel de petrecere. Incalzirea ne-o va face Leo, cel care va asigura starea de visare pana la rasarit.

Rupem randurile si sambata, 28 februarie, facem cor de suflete alternative la Colectiv!

Biletele pentru acest eveniment se gasesc online pe site-ul IaBilet.ro, la pretul de 20 lei: http://www.iabilet.ro/bilete-concert-firma-grimus-si-velosonics-re-activ-cu-leo-warm-up-after-22676

De asemenea, biletele se pot achizitiona si in format fizic, din reteaua de magazine UMAN şi Senia, sau din agentiile Perfect Tour din toata tara.

Un eveniment sprijinit de Ciuc Premium si Stalinskaya Vodka.

Firma, trupa icon a rockului alternativ romanesc, spargea tiparele si redefinea standardele pietei muzicale de la inceputul anilor 2000, devenind emblema unei generatii marcate de piese precum „La Orbire”, „Nimeni” si „Important”.

Videoclipurile acestor piese au pus in evidenta o nuanta cinematografica a viziunii FIRMA, aprecierea lor la nivel international si national fiind dovedita de difuzarea lor pe VH1 si Mtv Europe si rulajul in heavy-rotation pe posturile televiziunilor autohtone (ATOMIC TV, MTV, TVR).
Firma a fost prima trupa romaneasca nominalizata la o sectiune internationala - “New Sounds of Europe” si invitata sa performeze la gala MTV European Music Awards, in 2007 la München, dupa ce in 2004 fusese nominalizata la MTV European Music Awards la categoria “Best Romanian Act” si “Best Rock Band” la MTV Romanian Music Awards in 2005.

In 2014, dupa o lunga perioada de creatie si detasare, Firma a revenit in forta si a daruit publicului un prim volum al albumului “Descantece”, lansat pe 16 octombrie, disponibil online pentru download gratuit: https://soundcloud.com/trupafirma/sets/descantece-vol1 
 
Albumul “Descantece - Vol. 1” si piesa “Tot ce va fi (este scris)”, primul single de pe urmatorul volum, inclus deja in setlist-urile celor mai recente concerte, au starnit admiratia fanilor care asteptau demult aceasta revenire a trupei si fascinatia noilor generatii care acum descopera universul Firma. O dovada a aprecierii trupei in noul context este si premiul Most Wanted Comeback, pe care Firma l-a primit la Premiile SUNETE 2014 (1 noiembrie).

In toamna lui 2014, Firma a descantat mai multe colturi ale Romaniei (Cluj, Timisoara, Craiova, Constanta), printr-un turneu national de promovare a noului material discografic ”Descantece Vol.1 - Limited Edition Tour”, care a prilejuit o reintalnire cu publicul autohton.

Firma au lansat recent videoclipul pentru single-ul “Doua Suflete”, o piesa cu un sound matur si complex, ce combina ritmurile trip-hop cu o linie de bas hipnotizanta si o lirica seducatoare si deopotriva meditative: www.youtube.com/watch?v=OCa6kxJUAWA

www.facebook.com/TrupaFirma | https://soundcloud.com/trupafirma | www.youtube.com/FirmaChannel
 
Grimus
Cand spui Transilvania, te gandesti automat la un loc misterios, chiar intunecat dar care exercita un farmec aparte. Datorita povestilor pe care le-am tot auzit, acest taram din inima Romaniei starneste mai multe emotii decat oricare alt loc care iti vine in minte. Iar daca vrei sa gasesti trupa ideala care sa “interpreteze” coloana sonora a unui astfel de loc, Grimus este alegerea potrivita!

Grimus este o trupa clujeana de rock alternativ, infiintata in 2005. Piesa lor de debut, Solitude, devine piesa anului la City FM, in 2006. In 2007 castiga finala nationala a concursului Global Battle of the Bands si participa la finala mondiala de la Londra, iar in 2008 apare albumul de debut, Panikon, considerat albumul anului de catre critica muzicala autohtona. In  2009, patru piese extrase de pe album ajung pe locul 1 in clasamentele radio (In A Glimpse, Backseat Driver, Confused, Insanity).
Prima lor piesa oficiala in limba romana, Umbre, lansata in 2010, devine piesa anului la City FM iar piesa Started devine coloana sonora a spotului de promovare Tuborg timp de un an de zile.

Cel de-al doilea album, „Egretta” (2011), produs de britanicul Adam Whittaker si masterizat la Sterling Sound din NY de catre Ue Nastasi are 5 piese ce ajung pe locul 1 in clasamentele Radio Guerrilla (Started, Face The Light, Vanity, In Your Eyes, Nature Falls).

In premiera pentru o trupa din Romania, in 2012 Grimus au fost invitati la 4 festivaluri majore europene: Rock For People din Cehia, Exit Festival din Serbia, Sziget Festival din Ungaria si B’estfest Summercamp din Romania. De-a lungul timpului au impartit scena cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Eros Ramazzotti, Garbage, Placebo, Roxette, Hurts, Deep Purple dar si cu Sir Salman Rushdie, cel “care le-a dat nume”.

Grimus sunt invitati in 2013 la cel mai mare festival european de tip showcase, Eurosonic din Olanda, iar in consecinta la Arezzo Wave din Italia si Vienna Waves din Austria. Piesa «In Your Eyes» este inclusa pe coloana sonora a filmului «Love Building».

Grimus au cantat in premiera pe un alt continent, si anume in India la Festivalul Saarang din Chennai, in ianuarie 2014, iar in luna martie a fost lansat cel de-al treilea album, intitulat «Emergence». 4 dintre piese au fost deja lansate ca single (Priveste-ma, High, The Hell I’m In si Pale Hands) cu un mare succes la public. «Emergence» este albumul anului conform muzicisifaze.com.

O noua piesa Grimus, „Selfie” se afla pe coloana sonora a filmului de succes cu acelasi nume. „High” a castigat categoria “Best Alternative Song” la prestigioasele Independent Music Awards, sectiunea Vox Populi in competitie cu trupe din USA, UK, Canada si Australia. “Political Animals” a fost selectata de catre Tudor Giurgiu pentru a face parte din coloana sonora a noului sau film „De ce eu?”, cu lansarea prevazuta in februarie 2015.
www.facebook.com/grimusworld  | http://www.grimus.ro 

Velosonics este o formatie bucuresteana de rock alternativ care la frageda varsta de un an a dezvoltat deja dinti (in versuri), umbla (deocamdata in interiorul granitelor tarii) si nu numai ca vorbeste, dar are tupeul sa si cante (fiecare la ce se pricepe mai bine, respectiv: Adrian Spier – voce, Marius Acsintoaie – chitara, Andrei Niculescu – chitara, Flavius Fabian – bass si Cristian Prihotca - tobe).
 
Au fost “propunerea Guerrilla” in 10 orase, au fost “pariul Sunete” si au ajuns pe coperta revistei respective. S-au imprietenit cu lumea la o bere Bergenbier si au cantat in poieni urbane (Piata Universitatii), in poieni idilice (Rocker's Challenge) dar si pe strazi rau-famate (Matasari)!
In fine, de curand au fost “Garantati 100%” de TVR si au dovedit ca “Voteaza: Conteaza” la Halele Carol. De curand au cantat in deschiderea trupei britanice Boxer Rebellion. Avand in vedere ca toate piesele lansate s-au bucurat de succes, orice trupa “normala la cap” le-ar fi adunat pe albumul de debut, dar nu... ei s-au decis sa-l cheme pe producatorul britanic Adam Whittaker si sa intre in studio “neinarmati”, doar pentru a iesi cateva zile mai tarziu cu 10 piese nou-noute si un debut discografic spectaculos: “Roundhouse”.

Premiera albumului a fost pe Deezer in 15 octombrie, dupa care acesta a devenit disponibil pe cele mai importante platforme digitale.

In sfarsit, incepand cu 12 decembrie el exista si in varianta CD si se gaseste la concertele trupei.
www.facebook.com/Velosonics | https://soundcloud.com/velosonics

0 comentarii: