Centrul Ceh isi schimba directorul



Centrul Ceh București anunță încheierea mandatului lui René Kubášek după 4 ani în care a activat ca director. În această perioadă, instituția a organizat peste 400 de evenimente în București și în țară care s-au bucurat de success în rândurile publicului.

Dintre evenimentele organizate de către Centrul Ceh sub conducerea lui René Kubášek se remarcă Second chance – replantarea simbolică a brazilor de Crăciun în Parcul Izvor, Dvořák Remastered – muzică clasică mixată de muzicieni români, Soundczech - festivalul anual de muzică cehă contemporană, Czech Film Hunting – festival de film cu proiecții în locații inedite. Centrul Ceh a organizat expozițiile Invazie 68 Praga de fotograful legendar Josef Koudelka, Czechoslovak Film Poster, expoziția afișelor cehoslovace de film, recenta expoziție a suprarealiștilor cehi și slovaci Alt Aer și multe altele. Centrul Ceh este inițiator și co-organizator al festivalului de film documentar One World Romania.
František Zachoval va prelua conducerea Centrului Ceh București la începutul lunii martie. Noul director este absolvent al Universității de Artă din Praga, în cadrul căreia a trecut, din 2006, la teoria artei, curatoriat, management și jurnalism. Prin urmare, „centrul dramaturgiei va fi arta vizuală și contextualizarea domeniilor conexe, ca literatura, teatrul, filmul, muzica, designul și arhitectura. Intenția mea este și de a continua proiectele de succes, care au deja un public fidel”.  
 
Centrul Ceh are planuri mari și pentru 2015. Festivalul de film One World Romania va avea loc anul acesta între 16 și 22 martie. Cehia este țară invitată de onoare la târgul de carte Bookfest, care se va desfășura între 20 și 24 mai. Documentary Mondays continuă în zilele de luni și Centrul Ceh participă, ca în fiecare an, la evenimentele organizate de EUNIC: Noaptea Institutelor, Noaptea Literaturii și Ziua Europeană a Limbilor.

0 comentarii: