50 de zile ramase pana la a 8-a editie One World Romania!

Festivalul international de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ajunge anul acesta la cea de-a opta editie, care va avea loc la Bucuresti in perioada 16-22 martie.  Festivalul One World Romania este organizat de Asociatia One World Romania alaturi de Centrul Ceh Bucuresti si se bucura de sustinerea Programului Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.

In 2015 motto-ul festivalului este „kino-maidan”, locul de unde pleaca privirile documentaristilor si catre care se intorc filmele lor – la Bucuresti, ca si la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncam o privire asupra maidanelor de pe 5 continente si ii asteptam pe bucuresteni la proiectii si evenimente conexe sa discutam impreuna despre cateva dintre cele mai presante probleme ale societatii in care traim.

Ca si pana acum, filmele vor fi impartite in mai multe sectiuni tematice, printre care se numara: o sectiune despre „golanii” care revendica democratia tocmai acolo unde pare sa isi fi pierdut busola, una despre capitalismul salbatic instalat in fostele tari comuniste, o sectiune dedicata trecerii delicate de la adolescenta la maturitate etc. Spectatorii vor avea ocazia sa vada documentare nominalizate la premiile Oscar 2015, documentare romanesti noi si filme dintre cele mai surprinzatoare ca tratare si tema.

Pentru a ilustra cea de-a opta editie a festivalului One World Romania ne-au fost alaturi coregraful Paul Dunca si Centrul National al Dansului. Afisul festivalului este realizat de Ana Blidaru.

Proiectiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco si Muzeul National al Taranului Roman. Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc pe 16 martie la Cinema Pro. Biletele vor fi puse in vanzare pe site-ul Eventbook.ro, dar pana atunci, primii 50 de fani One World Romania pot achizitiona de aici abonamente la un pret special.

Ramaneti conectati la „kino-maidan” pentru a afla cele mai noi stiri despre singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din Romania! Revenim cu vesti in curand!

0 comentarii: