Vernisaj "Desen" - Marius Leonte



Miercuri, 17 decembrie 2014, ora 20,00
Instalart prezintă la galeria PleshooContemporary proiectul Desen | Marius Leonte.

Marius Leonte este sculptor, insa ii place sa spuna despre el ca este artist vizual. Unul dintre cei mai activi artisti-antreprenori din piata romaneasca, el a initiat, organizat si produs 4 simpozioane de sculptura, implicand in proiectele sale artisti importanti ai generatiei din care face parte. Acest efort s-a materializat in Parcurile de sculptura finantate de brand-ul Tuborg in Bucuresti, Constanta si Timisoara.


“In anii 2000 (cand nu am mai fost copiii), in timp ce lucram - in conditiile in care sculptura, productia de arta in general era ignorata complet - am observat cu cata inconstienta trece omul pe langa cea mai valoroasa productie. ARTA. M-am simtit capabil sa intervin si cu abilitate sa conving atat sponsorul cat si artistul sa punem umarul si sa producem ARTA.”
In prezent, Marius Leonte este fondatorul si presedintele Instalart, asociatie culturala ce isi propune sa promoveze artele tridimensionale (sculptura, design de produs, land art).

Miercuri, 17 decembrie, Instalart prezinta desenele lui Marius Leonte la galeria PleshooContemporary. Desen | Marius Leonte incheie seria de evenimente generate in acest an la galeria PleshooContemporary si anunta expozitia de sculptura a artistului ce va fi lansata in luna mai 2015.

Galeria PleshooContemporary si-a inceput activitatea pe 16 iulie 2014 impunand un program expozitional saptamanal. Intre artistii expusi pana la finele anului se numara Paul Hitter, Dragos Bojin, Mircea Dragomirescu, Marina Obradovich, Alexandra Dragomir si Bogdan Andronic.

“Aratarile" eclozeaza, se metamorfozeaza si parca respira greu prin porii ruginei. Se pregatesc sa activeze spatiul cu o stranietate de fauna jurasica. Inmugureste cate o labuta, o fesa, un apendix. Formatiunile feruginoase "sulitate" de Leonte trimit imaginar la insecte in metamorfoza de cocon, la carcase de fructe si tuberculi ori carcase chitinoase. Pot fi asociate oricand si cu organe prelevate sau cu niste stupi de viespi salbatice.”
Reli Mocanu

“Tacute, masive, cu un puls aleatoriu (de aceea interesant), ele (nr: sculpturile) dezvaluie virtuozitatea, spectacolul si, as zice, inconfortul fericit chiar, caracteristice unei piese de jazz.”
Oana Tanase

“Sculptura lui Marius Leonte poartă, în contorsiunile și echilibristica ei uneori funambulescă, încrederea în fermitatea ultimă a unei verticalități păstrate cu greu, la fel ca și accesibilitatea fundamentală a lucrurilor lumii, oricît de absconse, dure, țepoase sau tăioase ar fi ele. Aceste certitudini de ultim nivel sînt, la suprafață, mereu și violent contrazise de torturile prin care se menține verticala, de numeroasele rupturi și spărturi ce dezgolesc vulnerabilitatea formelor durabile, aparent stabile. Sculptura sa e lucrătura neîncetată a dubiului în materia perenului.
Erwin Kessler

Vrem alături de noi oameni care iubesc arta şi care cred în forţa acesteia. Vă aşteptăm deci miercuri, 17 decembrie 2014, la PleshooContemporary, in strada Popa Nan la numarul 82, ca să ne cunoaştem mai bine. Dupa orele 20:00.

0 comentarii: