Dekandens a lansat clipul la noul single - The Ocean - piesa care vorbeste despre sfarsit



Trupa Dekandens si-a lansat joi seara, in cadrul unui concert in Club Mojo, cel mai recent videoclip al celui mai nou single – The Ocean (http://youtu.be/1913Rpgz5c4).
 
Piesa face parte de pe urmatorul album – Airlines, la care se lucreaza intens.

POVESTEA The Ocean

Povestea piesei, sugerata minimalist prin versuri, vorbeste despre sfarsit - e apasarea, constientizarea faptului ca totul are un final, implacabil, de neevitat.

Povestea clipului porneste de la renuntarea la artificial, la viata noastra frumos accesorizata – in favoarea naturii. Mai vorbeste despre constientizarea oboselii planetei si insistenta omului de a polua si de a strica, uneori, fara sa isi dea seama. Personajul feminin este singura prezenta care apare, renuntand la haine, la bijuterii, luandu-si ramas bun de la cladirile aflate in „moarte clinica”. Totul, pentru a ajunge intr-o forma cat mai pura, spre ocean. Este, intr-o anumita masura, un viitor distopic. Dar unul in care tehnologia moare, nu ia amploare, ca in majoritatea filmelor SF.

„Clipul The Ocean a fost filmat in statiunea Neptun-Olimp (unde am prins cel mai spectaculos rasarit de pana acum) si in Krapets, o plaja pustie din Bulgaria. Am descoperit plaja pustie in aceasta vara, cand ne-am ratacit pe un drum extrem de poetic, in camp, cu pomi de o parte si de alta. Tot mergand, am ajuns spre plaja, intr-un complex de cladiri parasite cu obiecte si mobila inca ramase acolo. Atunci am zis ca trebuie sa filmam un clip in acest spatiu”. 

Una dintre scenele pe care ni le-am imaginat de multe ori pe acordul acestei piese, dar pe care bugetul nu a reusit sa le aduca la suprafata, a fost scufundarea in apa, lent, din ce in ce mai profund catre fundul oceanului. Cadrul final este printre preferatele noastre, veti vedea de ce. A reusit sa aduca la suprafata intregul vibe al melodiei, fara sa fie nevoie sa ne scufundam”.

Nu am dormit de frica są nu ratam rasaritul
Cat despre filmari ... a fost frig, extrem de frig. Nu am dormit in noaptea de dinainte, de frica sa nu ratam ora rasaritului. Ne-au alergat cainii prin Costinesti, asa ca ne-am urcat in masina spre urmatoarea statiune, cu frica sa nu ratam aparitia soarelui. Cu putin inainte sa facem stanga spre Neptun-Olimp am ramas fara benzina. Nu era nimic in apropiere, asa ca am continuat lungul drum spre plaja.

Am ajuns la fix. Si la rasarit si apoi, la benzinaria din Mangalia, desi ne vedeam deja impingand masina.

Dupa ce am inghetat, filmand rasaritul, am pornit spre Bulgaria. Complexul de casute parasit era cu adevarat spectaculos. Modul in care cladirile acelea au murit, lasandu-si continutul imprastiat pe jos: carti, paturi, scaune, canapele, tapet scrijelit ne-a facut sa schimbam putin planul initial”.
Restul povestii o veti vedea in clip. „Speram sa va placa, e muncit si lucrat cu suflet, trecut prin multe peripetii”.


Piesa a fost masterizata in Vancouver de George Badea aka D.J Fobee, iar videoclipul, realizat si produs de Sergiu Prundurel.
Echipa: Producator si realizator: Sergiu Prundurel/ Make-up si Hair: Andreea Matran/ Outfit: La Chatterie (Isabelle Vijiiac)
DEKADENS inseamna: Andreea Lupescu (voce), Janin Pasniciuc (chitara), Augustin Nicolae (bass), Nina Neagu (tobe)

0 comentarii: