Crowd Control (RO) – Nr. 1 in International Top 20 ITunes Best New Alternative Releases



Trupa Crowd Control incheie cel mai bun sezon din cariera cu o performanta fara precedent in Romania, din cate cunoastem: a debutat pe iTunes direct in International Top 20 New Releases Alternative si a incheiat saptamana trecuta pe locul #1.

Performanta este dublata si de alte succese, cum ar fi intrarea in heavy rotation la unul din cele mai importante posturi de radio FM germane, Koelcampus Radio, foarte influent in muzica si in randul tinerilor germani si austrieci.

iTunes este cel mai mare magazin online de muzica din lume, unde concurenta este acerba, motiv pentru care foarte putini artisti romani au ajuns in clasamentele lor.

Crowd Control au inceput un drum nou acum cateva luni, cand au decis ca succesul in underground-ul local din Romania e magulitor, dar nu suficient. Si acest drum i-a dus la portile casei de discuri False Flag Operation (subsidiar DubKraft Records), o entitate transnationala deja, dar coordonata de un roman.


Impreuna au produs si editat recent EP-ul "Loading Please...", al treilea dintr-o serie bazata pe corelatia dintre gaming si societatea contemporana.

Pe plan local, suportul de la media underground a fost total si instantaneu, track-ul Brixton Riot a ajuns chiar pe locul 40 in “Topul 103 cele mai bune piese ale anului 2014” realizat de eclecticFM. Piesa este in rotatie si pe Radio Guerrilla, Radio Cooperativa Urbana, Baraka,, Trib si DelaHaze. Mai mult, Crowd Control au fost invitati si la TVR. la emisiunea Garantat 100%,  impreuna cu prietenii de la Harlequin_Jack, inregistrare ce va fi difuzata la inceputul anului viitor. 

Lucrurile au explodat insa la 2 saptamani de la lansarea EP-ului, cand media internationala a inceput sa dea semne de interes. Pe langa Koelncampus Radio, si alte posturi din Germania si Anglia au raspuns incurajator si au promis difuzari.

Doua case de discuri din Germania si SUA au licentiat apoi piese de pe noul EP pentru compilatiile lor de muzica alternativa si underground, le veti putea asculta chiar din ianuarie 2015.
Si totul a culminat cu clasamentul naucitor de pe iTunes, unde au castigat in fiecare zi cateva pozitii, pentru ca duminica sa o petreaca confortabil pe locul intai.

Si lista de surprize inca nu s-a terminat, dar ca sa ramana surprize, nu vom povesti acum despre ele.


Follow us on:
www.facebook.com/CrowdControlRO
www.facebook.com/pages/DubKraft-Rec-FFO/374365256048284
www.official.fm/playlists/rC0f
crowdcontrolro.bandcamp.com
soundcloud.com/intimidatah
www.youtube.com/crowdcontrolro
twitter.com/AndreiBucureci

0 comentarii: