Control Club: The Raveonettes - 27 ianuarie

Cunoscuta formație daneză The Raveonettes va concerta la București, pentru prima dată în formulă completă, pe 27 ianuarie, la Control Club. Trupa se află în turneul de promovare a celui mai recent album, Pe'ahi. Un număr limitat de bilete în avans s-au pus în vânzare online, pe Easytickets.

The Raveonettes, adică Sune Rose Wagner (chitară, voce) și Sharin Foo (chitară bas, voce) s-au întâlnit la Copenhaga, la începutul anilor 2000. Muzica lor se remarcă prin armonii vocale inspirate de The Everly Brothers, combinate cu riff-uri puternice de chitară și elemente noise. Piesele au simplitatea structurală a rock-ului anilor '50 și '60, cu aportul puternic al instrumentelor electrice, al ritmurilor alerte și al versurilor cu tematică obscură, influențate de The Velvet Underground.

De la înființare, The Raveonettes au lansat nu mai puțin de șapte albume de studio, au participat la numeroase festivaluri internaționale și au primit aprecierile criticilor. EP-ul de debut, Whip It On (Sony Records, 2002), a fost desemnat albumul rock al anului la Premiile Muzicale Daneze (echivalentul Grammy), iar Rolling Stone și Q Magazine au scris despre The Raveonettes ca pionieri ai noului val din muzica contemporană.

Lansat în vara acestui an, noul album The Raveonettes, Pe'ahi, poartă numele unui surfing spot din Maui, însă influențele surf rock nu sunt singurele care fac acest disc diferit de release-urile anterioare ale trupei. Pe'ahi este, într-un fel, un tribut adus tatălui lui Sune, decedat anul trecut din cauza alcoolismului. Este portretul unei relații dificile, exprimat cu o candoare și intensitate ce propulsează sound-ul retro garage al trupei într-o nouă stratosferă muzicală.

"Masterclass in tempestus art-pop – Album of the Week 4/5" – Time Out

"An atmospheric sound, refined without losing its feisty, sometimes bitter vitality" – MOJO

"Still drawn to the dark side and the beauty lurking beneath it" – The Boston Globe

http://www.theraveonettes.com/
http://www.facebook.com/theraveonettes

Concertul The Raveonettes la București este organizat de Control Club și OneDay Live.

Un număr limitat de bilete pot fi achiziționate în avans, la prețul de 50 de lei, online pe Easytickets.ro. În ziua evenimentului, biletele vor fi 65 de lei, la intrare.

0 comentarii: