Cadou de Craciun by Harlequin_Jack - noua piesa The Curtain Calls, un imn al efectului de turma



Harlequin_Jack a lansat de Craciun The Curtain Calls, noul single al trupei ce face parte de pe proaspatul album "Murder_Party. Piesa se descarca gratuit de pe soundcloud (https://soundcloud.com/harlequin_jack).
 
“Ideea piesei a pornit de la tentativa de a persifla acei artisti/trupe care se foloseau si se folosesc de interjectii si vocale pentru a compensa lipsa de talent in a scrie versuri si, totodata, blameaza folosirea acestei tehnici pentru a face ca piesa respectiva sa ramana mai usor in creierul omului de rand. Ra-pa-pa-ra-ra-ra-ra-ra-ra-ram! In acest context refrenul - Once again, step inside and watch the fall of men/See us jumping off the wall and then come and greet us with a smile - devine un fel de imn al efectului de turma”, spune Narcis Axinte, cel care a scris si versurile piesei.

 
Cu alte cuvinte, refrenul este usor de tinut minte, usor de fredonat asadar aplicabil marii multimi. Un adevarat bis.
 
“Asadar, in mod ironic si in onoarea spiritului sarbatorilor, in care toti urmam ordine legati la ochi, chiar daca poate nu suntem de acord sau nu simtim aceasta caldura sufleteasca, am facut cadou aceasta piesa”, declara baietii de la Harlequin_Jack.
 
Piesa a fost scrisa prin 2008-2009 cand 75% dintre membrii trupei activau in trupa Eloize.
 
Harlequin_Jack arata din 26 decembrie 2013 asa:
Narcis Axinte (Jack) - Voce, Chitara
Claudiu Tircovnicu - Tobe, Drum machine
Alex Doppelganger - Synth, Sampler, Noise
Lazar Enescu - Bas, Backing Vocals
 
Proiectul a derivat din fosta trupa Eloize care a facut parte din noul val de muzica indie/alternative din Romania incepand cu anul 2007.
 
De la inceputul anului 2014 pana in prezent, Harlequin_Jack a avut parte de o urcare foarte rapida, sustinant peste 30 de concerte prin tara cat si in Austria, a participat la festivaluri si alte evenimente bucurandu-se de review-uri cat se poate de favorabile.
 
Au lansat doua videoclipuri la piesele - Investigate (www.youtube.com/watch?v=ZIw-q8wkFrM) si Vitamins (www.youtube.com/watch?v=Qe50zsU9UIE)
 
Au aparut pe coperta revistei Sunete in numarul din noiembrie 2014, votata in cadrul pariului Sunete pentru sperantele muzicale ale anului 2015.
 
Piesele lor sunt difuzate la Radio Cooperativa Urbana, Delahaze.fm, Eclectic.fm, Radio Trib, Radio Guerrilla, Active FM, Bucuresti FM, Radio Cultural, etc.
 
Pe 1 noiembrie 2014, au lansat primul album - Murder_Party care a avut numai recenzii pozitive pana in prezent.
 
blog.eclecticfm.ro/harlequin_jack
www.maximumrock.ro/recenzii/8194-harlequin-jack-murder-party.html
www.cooltivator.ro/de-ascultat/t/am-ascultat-albumul-murder-party-inainte-de-lansare
 
Trupa se afla, momentan, in turneul de promovare a albumului si se pregateste de lansarea unui nou videoclip.
 
www.facebook.com/harlequin.jack
www.soundcloud.com/harlequin_jack
www.youtube.com/harlequinjack0

0 comentarii: