Auditii pentru Orchestra Europeana de Tineret – 2015 [DL: 25 ianuarie]



EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRAEUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene) anunţă organizarea audițiilor pentru noua stagiune a orchestrei. Acestea vor avea loc pe 7 februarie 2015, la Ateneul Român din Bucureşti, pentru noi membri ai orchestrei. Audițiile EUYO au loc anual în toate țările Uniunii Europene, fiind deschise tinerilor muzicieni cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani (inclusiv la 31 decembrie 2014).
 
Înscrierea se face prin completarea formularului disponibil pe site-ul artexim.ro, până la data de 25 ianuarie 2015. Candidatul va prezenta la audiție o lucrare la alegere și lucrarile impuse de organizatori (bibliografie disponibilă accesând link-ul  http://www.euyo.org.uk/orchestral-extracts). Programarea pentru audiție va fi comunicată ulterior termenului limită de înscriere. În cadrul acestei selecții sunt vacante aproximativ 140 de locuri în orchestră, iar tinerii selectați din peste 4.000 de candidați fac parte din cele 28 de țări ale Uniunii Europene, inclusiv dintre membrii actuali ai orchestrei, care trebuie să se prezinte la audiții pentru a-şi păstra locul.
 
EUYO este una dintre cele mai prestigioase şi dinamice orchestre ale lumii, reunind cei mai talentaţi tineri muzicieni din țările Uniunii Europene, sub bagheta celor mai faimoşi dirijori din lume, într-o orchestră ce transcende barierele culturale, concertând pe scenele din întreaga lume.  EUYO oferă șansa unei experiențe profesionale unice pentru tinerii instrumentiști care își doresc o carieră muzicală în orchestră. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai înalt nivel, experiența marilor săli de concert, întâlnirea cu cei mai buni maeștri îi pregătesc pentru o carieră internațională de succes. Peste 90% dintre membrii EUYO ajung muzicieni profesioniști de marcă, iar cea mai mare parte a lor își găsesc cu ușurință locul în orchestrele de prim rang ale Europei.
 
EUYO susţine două turnee anuale, primăvara şi vara, fiind prezentă în cele mai importante săli de concerte şi festivaluri ale Europei. Fiecare turneu este precedat de o perioadă de rezidenţă, de studiu şi de repetiţii intensive. Pe lângă turneele tradiţionale, EUYO susţine frecvent concerte şi turnee în Europa şi pe alte continente. Participarea la concerte, turnee și sesiuni de pregătire a tinerilor muzicieni selectați în orchestră sunt finanțate în totalitate de EUYO.
 
În stagiunea 2014/2015, în urma audițiilor de la București din februarie 2014, trei muzicieni români au fost selectați ca membri în Orchestra Europeană de Tineret: Adrian Dima (vioară), Andrei Mihăilescu (contrabas) și Sorin-Vlad Spasinovici (violă). În cadrul proiectul EUYO European Music Campus - Youth, Music and Renewal at the Heart of Europe, organizat de European Union Youth Orchestra  în iulie 2014  (Grafenegg, Austria) și dedicat tinerilor sub 18 ani, au fost selectați Paul-Marian Răducanu (vioară), Dan Ion Nanoveanu (vioară), Irina Fârtat (violă) și Benjamin Chircă (violoncel).
 
ARTEXIM, instituţie a Ministerului Culturii, organizează în colaborare cu Institutul Cultural Român audițiile pentru selecţia anuală a Orchestrei Europene de Tineret (European Union Youth Orchestra). Începând cu anul 2010, participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român. ARTEXIM este organizatorul Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu“, a unor turnee de spectacole în strainătate pentru instituțiile artistice din România şi a unor evenimente pentru promovarea tinerelor talente peste hotare.
 
Persoană de contact – Simona Barbu | Tel: 0721 89 55 22 | Email: press@artexim.ro

0 comentarii: