Scurtmetrajul “Arta” în regia lui Adrian Sitaru distins cu trei premii internationale



În mai puțin de două luni de la premiera mondială a scurtmetrajului “Artă” în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, regizorul român a fost distins cu patru premii. Dacă luna octombrie i-a adus acestuia Prix Format Court la Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur, săptămâna trecută marchează un alt moment important în palmaresul lui Adrian Sitaru, câștigarea a altor 3 premii. “Artă” a fost distins cu premiului Louis Le Prince pentru cel mai bun film de scurtmetraj din competiția Festivalului Internațional de Film de la Leeds, ce-l califică pentru înscrierea la OSCAR. Cel mai bun film de scurtmetraj la Sleepwalkers International Short Film Festival din Estonia și premiul pentru Cel mai bun scenariu în cadrul celei de-a 22-a ediții a Ozu Film Festival, Italia.

Elogiat de presa britanică drept “un film captivant despre manipulare, desăvârșit printr-o superbă execuție tehnică”, scurtmetrajul relatează modul prin care un regizor și un director de casting încearcă să convingă mama unei adolescente să accepte ca fiica ei să joace rolul unei minore abuzate sexual în următorul lor film. Scurtmetrajul este un film născut din discuțiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj “Fixeur“, care va intra în producție în luna februarie 2015.

Adrian Sitaru a încheiat recent filmările pentru cel de-al patrulea film de lungmetraj al său, intitulat “La timp”, care nu a obținut sprijin financiar din partea Centrului Național al Cinematografiei și care a fost selectat în cadrul Festival de Cinéma Européen des Arcs, secțiunea Work-in-Progress.
http://www.lesarcs-filmfest.com/pro-events/work-in-progress-en.html

“Artă“ este o producție 4 Proof Film, 100% independentă. Din distribuție fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus și tânăra Iulia Crișan. Imaginea este semnată de Adrian Silișteanu, iar montajul de Andrei Gorgan.

0 comentarii: