Jocul din Ialta pe 20 noiembrie la Teatrul de pe Lipscani

„Jocul din Ialta”  – dramatizarea intr-un act a lui Brian Friel dupa „Doamna cu catelul”,  nuvela lui de A.P. Cehov considerata una dintre cele mai reusite proze scurte scrise vreodata  – se joaca joi, 20 noiembrie, de la ora 19, la Teatrul de pe Lipscani (Str. Lipscani nr. 53).  Eroii acestei fascinante povesti de dragoste sunt interpretati de actorii Adrian Paduraru si Ana Donosa. 
 
Noul spatiu in care se joaca „Jocul din Ialta”, precum si imbunatatirile scenografice aduse spectacolului, dau si mai multa greutate conceptiei plastice a spectacolului si explorarii vizuale. „Jocul din Ialta” are toate premisele sa uimeasca spectatorii cu scenografia  realizata  live  de  catre  pictorul  Ion Nedelcu, cel care va inmuia in vin pensula pentru a crea – alaturi de actori – o poveste in care imaginarul si realul se impletesc, dand viata  locurilor si sentimentelor care-i leaga pe cei doi indragostiti.
 
Este pentru prima data cand dramatizarea  lui  Brian  Friel,  unul dintre cei mai mari dramaturgi contemporani, se joaca pe o scena romaneasca. Afinitatea sa speciala pentru opera scriitorilor rusi este transpusa in una dintre „cele mai diafane si mai dramatice piese de teatru de pana acum, Jocul din Ialta”, dupa cum spunea Richard Pine, celebru autor si critic de teatru.
 
Spectacolul  de  teatru  „Jocul  din  Ialta”, in regia lui Cezar Ghioca,  s-a  lansat in luna septembrie a acestui an. Doina Papp, critic de teatru la publicatia Adevarul, a scris despre piesa ca „merita vazuta cel putin pentru jocul sensibil al tinerei aproape debutante Ana Donosa, pentru reintalnirea cu Adrian Paduraru intr-un rol abordat cu fina ironie si pentru ineditele soluții de decor, pictat live de Dl Ion Nedelcu”.
 
Razvan Penescu, fondator Liternet.ro: „Cred ca e nevoie de acest gen de spectacol si de acest fel de text, ma bucur ca doi actori pe care nu ii vazusem niciodata pe scena au un spectacol care sta in mare parte pe umerii lor. O sa il pastrez in programul cultural al site-ului"...
 
„Jocul din Ialta” este un spectacol independent, produs de Axis Productions. Durata  spectacolului  este  de  o  ora,  iar  pretul  unui  bilet  la Teatrul de pe Lipscani este  de  35  lei. Urmatorul spectacol „Jocul din Ialta” la Teatrul de pe Lipscani este programat pe 18 decembrie 2014.
 
Sinopsis
„Doamna cu catelul”/„Jocul din Ialta” povesteste aventura de o vara dintre un bancher si o tanara, intr-una dintre cele mai populare destinații de vacanța la Marea Neagra  – Ialta. Aventura devine un act firesc, asteptat, venit sa aline suferința a doi parteneri care isi cauta fericirea cu disperare. Fascinantul si eluzivul „Joc de-a Ialta” din dramatizarea lui Friel este propus de catre unul dintre  protagonisti (Dimitri  Gurov,  jucat de  Adrian  Paduraru) ca modalitate  de  combatere  a  plictiselii   –  un  joc  al  fanteziei,  in  care  fiecare personaj inventeaza biografii  fictive necunoscutilor din jur. Eroii  povestii  cad, insa, prada acestui joc prin intermediul caruia ajung sa-si  inventeze propriile vieti,  pierzand  granita  cu  realitatea,  datorita  fortei si autenticitatii trairilor imaginate.
 
Biletele la spectacol se pot  cumpara online, de pe site-ul bilete.ro
http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=Jocul+din+Ialta+20+Nov+2014
sau de la Teatrul de pe Lipscani
http://teatruldepelipscani.ro/contact/

0 comentarii: