Jazz Syndicate Live Sessions prezinta: Ravi Coltrane la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions a pregatit o surpriza de proportii iubitorilor de jazz si nu numai din Romania: in data de 22 februarie 2015, la Sala Radio din Capitala, va avea loc un concert extraordinar cu muzicianul de jazz Ravi Coltrane, fiul inegalabilului John Coltrane.
 
Instrumentist la saxofon tenor si saxofon sopran, sef de formatie si compozitor, Ravi Coltrane este estimat printre cei mai de seama improvizatori ai momentului din generatia medie a muzicienilor americani de gen.
 
Acesta s-a impus pe scena de jazz mai ales prin merite proprii si un talent iesit din comun, dar in mod cert a contat si faptul ca este cel de al doilea fiu (celalalt fiind Oran Coltrane, de asemenea saxofonist) al veritabilului gigant al jazz-ului anilor ’50 – ’60 din veacul trecut, John Coltrane (1926-1967) si al apreciatei pianiste si organiste Alice Coltrane (1937-2007).
 
Concertul Ravi Coltrane de la Bucuresti face parte din turneul european de promovare a albumului Spirit Fiction editat de celebra casa Blue Note Recors. Proiectul este propus de artist sub titulatura Ravi Coltrane Quartet, in cadrul caruia admirabilul saxofonist este completat de alti trei muzicieni de exceptie: David Virelles - pian, Dezron Douglas - bass si Johnathan Blake - baterie.
 
The Coltrane Quartet a urcat pe scena la Monterey Jazz Festival in 2001 si 2013, la Montreux Jazz Festival din Elvetia si Newport Jazz Festival in 2004, la Vienne Jazz Festival in 2005. Tot in 2005, in luna ianuarie, Ravi Coltrane a intreprins un turneu in India.        
 
Despre Ravi Coltrane
Nascut la 6 august 1965 in Long Island, New York, dar crescut in Los Angeles, Ravi Coltrane (al carui prenume a fost adoptat dupa acela al legendarului  instrumentist indian la sitar Ravi Shankar) si-a definit drumul in viata raportat in totalitate la arta sunetelor. Traind din copilarie intr-un ambient saturat de muzica (jazz, R&B, soul, muzica clasica etc.), a studiat in liceu clarinetul, dar incepind cu 1986 s-a concentrat asupra saxofonului ca student la Institute for the Arts din California. In perioada 1991-1993 Ravi Coltrane s-a alaturat celebrului baterist Elvin Jones (colaborator in anii ’60 al lui John Coltrane) in grupul acestuia numit „Jazz Machine”.
 
S-a stabilit la New York, colaborand cu interpreti de prim rang intre care bateristul Jack DeJohnnette, trompetistul Wallace Roney, pianistii Geri Allen, Kenny Barron, Joanne Brackeen, saxofonistii Joe Lovano si Steve Coleman (promotor al conceptului M-Base) –  cu acesta din urma colaborind la realizarea a nu mai putin de sase discuri.
 
Dupa ce contribuise la aproape treizeci de seturi de inregistrari ca sideman pe langa alti muzicieni, Ravi Coltrane a realizat in 1998 propriul album ca lider, „Moving Pictures” (RCA Victor) urmat de alte doua, cele intitulate „From the Round Box” (2000, RCA Victor) si „Mad 6” aparut in 2002 sub sigla casei Sony Music. In paralel, Ravi Coltrane si-a asumat rolul de trezorier/curator al familiei pentru materialele ramase in schite de la tatal sau, producind astfel, in 2002, cvadruplul album „Legacy”, in fapt un studiu tematic al carierei lui John Coltrane.
 
A fost in acelasi an co-producatorul reeditarii de catre casa de discuri Verve, intr-o editie de lux, a lucrarii „A Love Supreme”.
 
Ravi Coltrane a evoluat pe scena dar si in studio alaturi de pianistii McCoy Tyner, Herbie Hancock, saxofonistii Pharoah Sanders, Branford Marsalis, Michael Brecker, chitaristul Carlos Santana, bass-istii Stanley Clarke,  Christian McBride, bateristul Roy Haynes,
 
Biletele pentru concertul Ravi Coltrane Quartet au fost puse in vanzare in retelele Eventim.ro si IaBilet.ro
 
Facebook: https://www.facebook.com/rjcoltrane
Facebook Event:https://www.facebook.com/events/728913703845937/
 
Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions
 
Recomandat de Magic FM

0 comentarii: