Ziua in care nu se cumpara nimic - un spectacol ProDrama si TNB in cadrul programului 9G la TNB



Asociaţia ProDrama și Teatrul Național I.L.Caragiale vă invită în datele de 18 și 19 Octombrie 2014, ora 20:00, la ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru, la Sala Mică a Naționalului, un proiect în cadrul Programului 9G la TNB.

“Ziua în care nu se cumpără nimic” e povestea unor tineri care luptă pentru o lume mai bună. Au nevoie să fie ascultați. Actorii sunt atât personajele cât și naratorii vieții personajelor. Spectacolul explorează limitele și motivațiile implicării tinerilor, văzuți într-un univers mereu proiectat, schematizat, redus la esență, o materializare a distanței pe care personajele par s-o simtă față de acțiunile lor. 

Petra (Ilinca Hărnuț) și Andrei (Rolando Matsangos) vor să atragă atenţia asupra consumerismului şi a exploatării muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Găvruș) și Irina (Olivia Alexandra Niță) vor să devină vedete cântând la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) și Petru (Emil Măndănac) vor să protesteze pentru a îmbunătății condițiile din azilul de bătrâni în care lucrează. Ana (Simona Cuciurianu) vrea să fie mai mult decât o simplă vânzătoare într-un magazin de haine.  Drumurile lor îi duc la mall. Această vizită le va schimba viețile.   

Un spectacol despre tineri, despre implicarea politică şi  socială, despre naivitate şi  principii.  Ce fel de consecinţe ar putea avea o astfel de implicare şi ce riscuri suntem dispuşi să ne asumăm?
Kim Atle Hansen  este un dramaturg, actor și activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru tratând probleme ale societăţii actuale. Este angajat al Norske Theater, Oslo. „Ziua în care nu se cumpără nimic” este piesa lui cea mai cunoscută, fiind montată până acum în Anglia, Brazilia, Italia, America și Rusia. „ Acest text este găndit mai degrabă pentru o convenție performativă decât pentru un tip de joc motivat emoțional”.

Regie: Horia Suru / Asistent regie:  Mădălin Hîncu
Distribuție: Simona Cuciurianu, Cristina Găvruș, Ilinca Hărnuț,
Rolando Matsangos, Emil Măndănac, Andrei Morariu, Olivia Niță
Live DJ: Andreea  Veder
Video artist: Răzvan Mihalachi / Special Effects: Daniel Radu
Scenografie: Arh. Bogdan Costea / Asistent scenografie: Ana Ivan
Costume: Anca Miron / Make-up artist: Diana Ionescu
Pregătire vocală: Monica Ciută
Fotograf: Alexandra Paşca
Producător delegat: Ionuț Corpaci-Teodorescu
Coordonator CCCT „Ion Sava”: Cristiana Gavrilă

Durata: 1h20min (fără pauză)
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!
Intrare liberă pe bază de rezervare la adresa de email: rezervare.tnb@gmail.com,
în limita locurilor disponibile (maxim 2 locuri/persoana).
O coproducţie ProDrama, TNB, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava“.
Proiect finanțat de ARCUB – Artă și Cultură București, prin programul „București 555”.
9G la TNB este un program al Teatrului Național “I.L.Caragiale” din București sprijinit de MasterCard.
Parteneri: Retro Future, Reciclare Creativă, Active Watch, Creionetica, ArtWe.
Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina de facebook  https://www.facebook.com/ziuaincarenusecumparanimic şi site-ul proiectului  www.ziua.prodrama.ro sau ne puteti scrie pe adresa contact@prodrama.ro

0 comentarii: