FNTi editia a II-a : Citesc Teatru - 3 - 9 noiembrie



CITESC TEATRU!
Evenimente de carte în FNTi ediția a II-a (3-9 noiembrie)
  
Cartea de teatru, fie ea tiparită sau online, are un rol esențial în fenomenul teatral actual și viitor. De aceea, a doua ediție a Festivalului Național de Teatru Independent propune o serie de evenimente de carte, sub titulatura „Citesc Teatru!”.
 
Timp de o săptămână, FNTi ediția a II-a prilejuiește întâlnirea dintre oamenii de teatru și susținătorii fenomenului teatral independent. Spectacole. Workshop-uri. Vizionări. Sharing și propuneri de idei. Mediul perfect în care artiștii și publicul pot discuta despre cartea de teatru și momentul potrivit pentru a oferi acces si vizibilitate noilor apariții.
 
Programul FNTi „Citesc Teatru!” propune o serie de evenimente dedicate literaturii de specialitate, moderate de criticul Ioana Moldovan.
 
Luni, 3 noiembrie, ora 19:30, la UnTeatru (Str. Ilfov nr.1)
Andreea Dumitru - prezentarea colecțiilor „Dramaturgie Contemporană” și „Mari Regizori”, Fundația Culturală Camil Petrescu, Teatrul Azi
-          Edward Gordon Craig  - „Despre arta teatrului”
-          Tadeusz Kantor - „Scrieri despre teatru”
 
Marți, 4 noiembrie, ora 20:00, la UnTeatru (Str. Ilfov nr.1)
Monica Andronescu - prezentarea colecției Yorick, Editura Nemira
 
Miercuri, 5 noiembrie, ora 18:30, la UnTeatru (Str. Ilfov nr.1)
Iulia Popovici - prezentarea volumului „Noi practici în artele spectacolului în Europa de Est”, Editura Cartier
 
Joi, 6 noiembrie, ora 23:00, la Godot Cafe-Teatru (Str. Blănari nr.14), Clubul Festivalului
Theodor-Cristian Popescu - „SURPLUS DE OAMENI, SURPLUS DE IDEI - Pionierii mișcării independente în teatrul românesc post 1989”, Editura Eikon  - prezentare de carte
*cartea va putea fi accesată online prin platforma LinerNet.ro
 
Duminică, 9 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul Național București, Sala Media
Ana-Maria Nistor - lansarea volumului „PIAȚA TEATRULUI”, Editura Academiei Române. O carte fascinantă și savuroasă despre teatrul interbelic, aflat la răspântia dintre artă, cancanuri, politică și culise. Peste 500 de pagini de mărturii inedite și lucruri neștiute despre marii actori și scriitori, dezvăluiri despre viața artistică și socială, care seamănă izbitor cu unele de astăzi.
 
Cărțile vor fi disponibile pe durata FNTi (3 - 9 noiembrie) la UnTeatru, Godot Cafe-Teatru, Teatrul Coquette, Teatrul de Artă.
 
Citesc, citești, citim teatru,
Ne vedem în FNTi și la evenimentele de carte!
 
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
 
Parteneri:
Teatrul Act, Teatrul de Artă București, Teatrul LUNI de la Green Hours, Godot Cafe-Teatru, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Coquette, Teatrul Mignon, Unteatru, În Culise Teatru Pub, Teatrul de Sufragerie
 
Cu sprijinul:
Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, F64, Halewood Wines

0 comentarii: