Corneliu Porumboiu a inceput filmarile pentru "Comoara"



Săptămâna aceasta au început filmările pentru COMOARA/THE TREASURE , un nou film în regia lui Corneliu Porumboiu. Acțiunea este centrată pe doi bărbați care  trec printr-o mulțime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Scenariul îi aparține lui Corneliu Porumboiu.
 
Flmările vor dura aproximativ o lună de zile și vor avea loc în comuna Islaz (Teleorman) și la București.
Din distribuție fac parte actori profesioniști în egală măsură cu amatori.
 
Rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin (Câinele japonez, Domnișoara Christina) și de actorii amatori Adrian Purcărescu și Corneliu Cozmei, care au fost selecțati după un proces amplu de casting, care s-a desfășurat pe parcursul a 3 luni de zile.
 
Imaginea filmului este semnată de Directorul de imagine Tudor Mircea, cu care Corneliu a colaborat și la Când se lasă seara peste București sau Metabolism, iar producția este asigurată de Marcela Ursu(42 Km Film), în coproducție cu Les Films de Worso și Rouge International. Proiectul este susținut de CNC, HBO România și Arte France.
 
Filmul are deja un agent internațional: Wildbunch.
Premiera în România va avea loc în 2015.
________________
 
Corneliu Porumboiu este regizor și scenarist, cunoscut pentru lungmetrajele A fost sau n-a fost? (2006), Polițist, Adjectiv (2009),  Când se lasă seara peste București sau Metabolism (2013).

0 comentarii: