Barbati misto - din 7 noiembrie in cinematografe



Peter McDonald – scenarist, actor (Bormașina)
Peter McDonald a scris scenariul filmului impreună cu regizorul John Butler. Ca actor, Peter a fost premiat de mai multe ori pentru rolurile sale și a jucat în: ”The Damned United”, ”When Brendan Met Trudy”; ”Nora”; ”Saltwater” (Cel mai bun actor la IFTA); ”The Opportunists”; ”Some Voices”; ”Felicia’s Journey”; ”I Went Down”; ”November Afternoon”.
Ca scenarist, Peter a lucrat la celebrele animații GUY’S DOG și APE. El a este co-scenarist al comediilor YOUR BAD SELF (premiată la IFTA) și PENTECOST, ultima fiind nominalizată la premiile Oscar.
Ca regizor, Peter a lucrat la GINGER BILL (pe care l-a și scris) și celebra producție PENTECOST, premiată la numeroase gale de film și nominalizată la premiile Oscar.
 
Andrew Scott (Davin)
Andrew a primit premiul BAFTA în 2012 pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar și premiul IFTA pentru rolul lui Moriarty în hitul internațional SHERLOCK.
Andrew poate fi văzut în acest an în cinematografe în cel mai recent film al lui Ken Loach, Jimmy’s Hall și în filmul britanic Pride.
Alte roluri: ”Duel”, ”Dead Bodies” (premiul IFTA pentru Cel mai bun actor) și ”Saving Private Ryan”, sub regia lui Steven Spielberg.
Pe micul ecran a apărut în ”Hour”, pentru BBC, ”John Adams”, regizat de Tom Hooper și ”Band of Brothers” (HBO).
Andrew a fost recompensat de două ori la Premiile Olivier pentru evoluția sa pe scena teatrului. El a apărut în piesele DESIGN FOR LIVING (Old Vic) COCK, cu Ben Whishaw, la Royal Court, EMPEROR AND GALILEAN si ARISTOCRATS pentru Teatrul Național, DUBLIN CAROL de Conor McPherson la Royal Court, LONG DAYS JOURNEY INTO NIGHT (actor anului la Spirit of Life Awards), în regia lui Karel Reisz, THE VERTICAL HOUR de pe Broadway, cu Julianne Moore, în regia lui Sam Mendes, pentru care a fost nominalizat Drama League Award.
 
Hugh O’Conor (Fionan)
Hugh și-a început cariera de actor la frageda vârsta de 9 ani, când a apărut alături de Liam Neeson în "Lamb". La 13 ani, a câștigat premiul Tânără Speranță pentru rolul lui Christy Brown în "My Left Foot", premiat cu un Oscar, și a continuat să joace în filme precum "The Young Poisoner's Handbook” și ”Chocolat". El este un fotograf talentat și regizor de reclame, și, totodată, un renumit jucător de table în Europa. A făcut parte din echipa de creație din spatele producției ”Your Bad Self” (2011), premiată la IFTA, sub regia lui John Butler.
Știe că pasiunea lui pentru table pare o născocire, dar dacă aveți vreo suspiciune, puteți să-l verificați pe internet.
 
Brian Gleeson (Simon)
Primul rol al său a fost în ”The Tiger’s Tail” (2006), produs de John Boorman. De atunci, el a mai apărut în diverse producții de film și televiziune. A jucat în filmele ”The Eagle of the Ninth”, în regia lui Kevin MacDonald, și, recent, a apărut în rolul piticului Gus, în ” Snow White and the Huntsman”, regizat de Rupert Sanders, în ”Stay”, regizat de Wiebke Von Carolsfeld, în care joacă Aidan Quinn, precum și în ”Standby”, de Ronan și Rob Burke, unde joacă rolul principal (Alan) alături de Jessica Paré.
El a evoluat și pe scena teatrului într-o serie de producții, printre care ”Romeo și Julieta”, la Teatrul Abbey, și în ”Stuck”, la Teatrul Project Arts.
În 2013, Brian a jucat în adaptarea TV a mini-seriei ”Quirke”, în care joacă rolul lui Sinclair, și în ”How To be Happy”, un scurtmetraj de Mark Gaster.
 
Andrew Bennett (Marele Kevin)
Andrew a lucrat mult timp pe scena teatrului și în industria de film și televiziune. A interpretat rouluri în: ”Wild”, ”Pentecost”, ”Savage”, ”Garage”, ”The Genera”l și ”Ashes”.  Dintre producțiile de televiziune a jucat în ”War” (Foyle), ”Moone Boy”, ”Love/Hate”, ”Your Bd Self” și ”Pure Mule”. Pe scenă, Andrew a jucat pentru Abbey și Teatrul Peacok, inclusiv în ”Fool for Love”, pentru care a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor la The Irish Times Theatre Awards. El a mai lucrat cu The Corn Exchange și în numeroase proiecte cu Pan Pan.
 
Michael Legge  (Micul Kevin)
Filmografia lui Michael include:”Towerblock”, ”Whole Lotta Sole”, ”Omagh”, ”Cowboys and Angels”, ”Whatever happened to Harold Smith?”, 
”Angelas Ashes”, ”Stray Dogs”. Pe micul ecran a apărut în ”London Irish” (Ch 4), ”Outcasts” (BBC 1), ”Shameless” (CH 4), ”On Home Ground” (RTE), ”The Big Bow Wow” (RTE), ”Dream Team” (SKY 1) și ”The Precious Blood” (BBC).
Pe scena teatrelor, Michael a lucrat la ”My Cousin Rachel” de la Teatrul Gate (Dublin),”His Dark Materials  Parts 1 and 2” la Teatrul Regal Național (Londra), ”Southwark Fair” , Teatrul Național, ”Observe the Sons” la Teatrul Hamstead, ”Treasure Island” la Haymarket (West End), ”Lovers”, la Yound Vic (Londra), ”Plasticine”, la Royal Court Theatre (Londra), ”Presence”, la  Royal Court Theatre (Londra) și „Cressida”, la  Almeida Albery (West End).
Michael a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor pentru ”Ashes”, la Young Artist Awards, Los Angeles, și, de asemenea, pentru rolul ”Whatever happened to Harold Smith?” la premiile cercului de critici de film din Londra.
 
Amy Huberman (Ruth)
Amy a apărut prima oară la televizor în drama ”On Home Ground”, de la RTE. Ea a continuat să joce în ”Showbands”, sub regia lui Ian Fitzgibbon, ”Dream Team 80’s”(ITV), ”Camera Café” ( RTE ) și în ”George Gently” ( BBC ). În televiziune, Amy a jucat în toate cele șapte sezoane ale serialului ”The Clinic” pentru care a fost nominalizată la categoria Cea mai bună actriță într-un rol secundar la Irish Television Awards în 2008, 2009 și 2010. Printre alte producții de televiziune se numără și comedia ”Your Bad Self”, regizat de John Butler. Pe marele ecran, Amy a jucat în filmele independente irlandeze ”Satellites and Meteorites”, regizat de Rick Larkin, ”A Film With Me In It” și ”Rewind”, pentru care în 2011 a câștigat premiul IFTA pentru Cea mai bună actriță. Amy a apărut recent într- un rol principal alături de Fionuala Flanagan, în ”Three Wise Women”, și a jucat rolul principal feminin în ”Chasing Leprechauns”, de la Hallmark Channel/Parallel Films. Cel mai recent rol al ei a fost în ”Stella Days” (Eileen), alături de Martin Sheen. Momentan joacă în comedia ”Threesome”, care a atras critici pozitive și a înregistrat o audiență record.

0 comentarii: