Impresii BIFE-SIM 2014 - Laboratorul de Arhitectura


Participarea biroului nostru arhitectură la ediţia de anul acesta a târgului BIFE-SIM a reconfirmat potenţialul de dezvoltare a pieţei de mobilier din România şi interesul vizitatorilor pentru designul şi materialele prietenoase cu mediul, dar şi cu utilizatorul. Inovaţiile pe care le-am inclus în procesul de design, precum utilizarea noilor tehnologii de fabricaţie digitală, designul parametric sau asocierile inedite de materiale, au surprins şi au devenit subiecte de discuţie în relaţia cu vizitatorul.” Cristina Stroe, arhitect şi cofondator Laboratorul de Arhitectură.


Duminică, 14 septembrie, a fost ultima zi a târgului internaţional de mobilă BIFE-SIM, în cadrul căruia a participat şi Laboratorul de Arhitectură şi care a reunit expozanţi din mai multe ţări. Biroul de arhitectură s-a alăturat BIFE-SIM şi în postura de partener al conferinţei “Life in design”, care a avut scopul de a valorifica implicarea designului în toate aspectele vieţii.


High Definition Design – Salonul de Avangardă a avut o suprafaţă mai extinsă anul acesta în cadrul căreia a prezentat amenajările concepute şi executate de Laboratorul de Arhitectură în 2014 şi o serie de obiecte de mobilier sub semnătura specialiştilor LINIA, Kaustik, ZEST Collective, Createlier, Parametrica şi Aditiv. Au fost prezente în Salonul de Avangardă, BIFE-SIM 2014:
•Colecţiile de mobilier care mizează pe materiale eco şi tehnici de fabricaţie digitală: ecoFORMS (măsuţă de cafea, fotoliu şi sezlong din tuburi de carton reciclat şi Plexiglas), FAB Division (masă, scaune, birou, măsuţă de cafea din lemn şi sticlă securizată) şi KIDS (lemn) – LINIA, The Furniture Company, noua divizie de mobilă a Laboratorului de Arhitectură;
•Banca Tenis Sofa din lemn stratificat şi mingi de tenis – Kaustik;
•Masa X din lemn stratificat realizată prin tăiere asistată de computer, ce încorporează subtil o lampă Hi-Macs. Designul: ZEST Collective. Producţia: Kaustik;
•Masa Polyvision, cu picioare piramidale cu faţete-oglinzi - Createlier.

Un element de atracţie al salonului a fost şi instalaţia interactivă Wavics 3.0 concepută de echipa Aditiv în cadrul workshopurilor de cercetare Parametrica. Wavics 3.0 a fost expus şi cu ocazia târgului internaţional de fabricaţie digitală FAB10, desfăşurat în luna iulie anul acesta în Barcelona.

0 comentarii: