Concursul Enescu 2014: Trei concurenti s-au calificat în Finala de Violoncel și vor susține concerte alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu



Violonceliștii Sarah Rommel (SUA), Tony Rymmer (SUA) și Hong Eun Sun (Coreea de Sud) vor intra în competiție pentru câștigarea Premiului I la Concursul Enescu, Secțiunea Violoncel. Rezultatele Secțiunii de Violoncel au fost anunțate de juriului de specialitate vineri seară.
 
Semifinala Concursului Internațional „George Enescu”, secțiunea violoncel, s-a desfășurat vineri, 19 septembrie 2014, la Ateneul Român. Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi: Sarah Rommel  (Statele Unite ale Americii), Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii), și Eun–Sun Hong  (Coreea de Sud).
Cei trei artiști vor susține concerte alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu în Finala Secțiunii Violoncel care se va desfășura pe 21 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.
În Finală, Sarah Rommel  (Statele Unite ale Americii) va interpreta Concertul pentru Violoncel și Orchestră în mi minor op.85 de E. Elgar, Eun–Sun Hong  (Coreea de Sud)Concertul Nr. 1 pentru Violoncel și Orchestră de D. Șostacovici, iar Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii)  va interpreta Concertul în si minor pentru Violoncel și Orchestră op.104, de A. Dvořák. La pupitru se va afla Ovidiu Bălan, considerat unul dintre ce mai buni dirijori format în tradiția est-europeană.
 
Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.  100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în faţa Ateneului Român unde Finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.
Juriul secțiunii de Violoncel 2014 a Concursului Enescu este format din Lluís Claret (președintele juriului),  Marin Cazacu, Frans Helmerson și Vladimir Malinovski.
 
Detalii suplimentare despre Concursul Enescu:
Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internațional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul României în lume și deschide drumul către cariere internaționale pentru 240 de tineri artiști din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franța, România, Venezuela, Mexic, Argentina și Australia.
Concursul Enescu a reușit în timp să-și consolideze poziția ca una dintre principalele competiții internaționale, atât din perspectiva dificultății, cât și din perspectiva rigorii jurizării. De-a lungul timpului, pentru mulți artiști renumiți ai lumii, participarea la această competiție a reprezentat punctul de cotitură care i-a ajutat să ajungă la recunoaștere la nivel mondial.

0 comentarii: