Concursul Enescu 2014: În această seară se desemnează câştigătorul la Secţiunea Violoncel



În program vor fi Concertul pentru Violoncel și Orchestră în mi minor op.85 de E. Elgar, Concertul Nr. 1 pentru Violoncel și Orchestră de D. Șostacovici  și Concertul în si minor pentru Violoncel și Orchestră op.104, de A. Dvořák. Publicul va putea intra la concerte chiar dacă nu are rezervare, în limita locurilor disponibile sau va putea asculta concertele live pe ecranul amplasat în faţa Ateneului Român (100 de locuri disponibile pe scaune) sau în faţa televizorului, prin transmisia asigurată de TVR2.
 
Trei tineri violonceliști îşi dispută şansa la a câştiga Concursul Enescu, Secţiunea Violoncel în această seară, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii), Eun–Sun Hong (Coreea de Sud) şi Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii) vor interpreta în faţa Juriului şi a publicului alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta lui Ovidiu Bălan, unul dintre cei mai apreciați dirijori de tradiție est-europeană.
Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.  100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în faţa Ateneului Român unde Finala de Violocel a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.
 
Programul complet al serii de la Ateneu şi ordinea în care concurenţii intră în Concurs este:
19:00 - 20.25

Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii) - Concertul pentru Violoncel și Orchestră în mi minor op.85 de E. Elgar

Eun–Sun Hong (Coreea de Sud) – Concertul Nr. 1 pentru Violoncel și Orchestră de D. Șostacovici

Pauză (15 minute)

20.40 - 21.20

Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii) - Concertul în si minor pentru Violoncel și Orchestră op.104, de A. Dvořák

Pauză (10 minute)

21.30 - 21.50 Ceremonia de decernare a premiilor

 
Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, Concursul Enescu oferă laureaților Secțiunii de Violoncel oportunitatea de a studia în cadrul unui master-class la Academia de Muzică din Viena şi la Kronberg Academy.
 
Detalii suplimentare despre Concurs:
Concursul Internaţional George Enescu este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România.
La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni – ca director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar în anul 1912 a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie –, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.

0 comentarii: