Concursul Enescu 2014: Au fost anuntati concurentii calificati pentru Etapa a II-a, Secțiunea Pian



Etapa I a Concursului Internațional „George Enescu”, secțiunea pian, s-a desfășurat în zilele de 17, 18 și 19 septembrie 2014, la Universitatea Națională de Muzică din București. Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi la etapa a II-a, aceștia sunt: Evgeny Brakhman (Rusia), Sang-Il Han (Coreea de Sud), Tatiana Chernichka (Rusia), Peter Klimo (Statele Unite ale Americii), Vassilis Varvaresos (Grecia), Dmytro Pivnenko (Ucraina), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia), Daniel Dascălu (România), Adela Liculescu (România), Woogil Park (Coreea de Sud), Aurelia Vișovan (România) . Puteți găsi detalii despre concurenții secțiunii accesând acest link.

Juriul secțiunii de pian este format din Jean Claude Pennetier (preşedintele juriului), Rolf Dieter Arens, Dana Borșan, Philippe Dinkel, Wolfgang Manz, Andrey Pisarev și Alan Weiss.

Etapa a II-a (eliminatorie) se va desfăşura în 21 şi 22 septembrie, la Universitatea Națională de Muzică din București. Semifinala va avea loc pe 24 septembrie, iar finala concursului, concertul cu orchestra, se va desfăşura în data de 27 septembrie 2014, la Ateneul Român, de la ora 19.00.
Pentru Finală, accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.  100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în faţa Ateneului Român unde Finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Detalii suplimentare despre Concursul Enescu:
Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internațional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul României în lume și deschide drumul către cariere internaționale pentru 240 de tineri artiști din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franța, România, Venezuela, Mexic, Argentina și Australia.
Concursul Enescu a reușit în timp să-și consolideze poziția ca una dintre principalele competiții internaționale, atât din perspectiva dificultății, cât și din perspectiva rigorii jurizării. De-a lungul timpului, pentru mulți artiști renumiți ai lumii, participarea la această competiție a reprezentat punctul de cotitură care i-a ajutat să ajungă la recunoaștere la nivel mondial.

0 comentarii: