Palmares Anonimul-IFF 2014



Duminică seara, la Arena Verde Stop din București, după concertul trupei Urma, a avut loc Gala de Închidere a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune filme, conform voturilor exprimate de public pe parcursul celor şase filme de Festival.
 
Astfel, s-au decernat următoarele premii:
 
Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație merge în Germania, la Wedding Cake regia Viola Baier. Premiul a fost acordat de Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.
 
Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, oferit de HBO, a revenit filmului Excursie (România), în regia lui Adrian Sitaru şi a fost decernat în prezenţa actorilor Adrian Titieni şi Eric Aradits.
 
Premiul special Ovidiu Bose Paștină, acordat de Fundaţia Anonimul, a revenit scurtmetrajului de ficţiune Omul, în regia lui Brigitte Drodtloff şi a fost înmânat regizoarei de Irina-Margareta Nistor.
 
Un premiu special, care în ultimii doi ani a fost acordat regizorilor Andrei Dobrescu și Daniel Sandu, pentru perseverenţa şi curajul de a-și urma visul, a fost câștigat anul acesta de către The Maw Naing, regizorul filmului The Monk, care a realizat primul lungmetraj independent din ultimii 50 de ani în Burma.
 
Trofeul ANONIMUL 2014 pentru Cel mai bun lungmetraj a fost  câştigat de Remote Control (Mongolia–Germania), şi a fost acceptat de regizorul filmului, Byamba Sakhya.
 
Gala de Închidere a fost urmată de proiecția filmului A Most Wanted Man, în regia lui Anton Corbjin, precum și a filmelor câștigătoare.
 
Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România,  Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.
Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor Principal: Vodafone România
Sponsori: HBO România, Apa Nova România
 
Maşina oficială a evenimentului: BMW

Eveniment susţinut de: Intact Media Group

0 comentarii: