9 zile până la deschiderea Concursului Enescu. România contează!



Într-o serie unică de interviuri, șapte artiști recunoscuți în lumea muzicii clasice internaționale vorbesc în premieră despre cum câștigarea Concursului Enescu a fost o deschidere de drum pentru cariera lor și spun de ce România contează!
 
Importante nume ale muzicii clasice internaționale de astăzi, laureați ai Concursului Enescu – violoniștii Alexandru Tomescu, Remus Azoiței, Vlad Stănculeasa și Florin Croitoru, pianista Elisbaeth Leonskaja, compozitorul Dan Dediu și violoncelistul Marin Cazacu arată lumii întregi, timp de o săptămână, că „România contează!”.

Într-o campanie video  care se derulează începând de astăzi și până pe 6 septembrie, ziua în care se deschide cea de-a XIV-a ediție a Concursului Internațional George Enescu“, artiști de renume internațional povestesc cum le-a schimbat viața și cariera câștigarea unui premiu în cadrul Concursului Enescu.

Alături de muzicieni, publicații imporante, precum și bloggeri lideri în spațiul public autohton fac un exercițiu de bine și de pozitivism și se unesc pentru a transmite că România contează!
Ce înseamnă participarea la Concursul Enescu pentru cariera unui tânăr artist?
Cum contribuie România la creșterea valorii în industria muzicală internațională?
Ce deschidere oferă contactul cu muzica lui George Enescu și transmiterea muzicii singurului compozitor român intrat în patrimoniul uniersal unei întregi generații de tineri artiști, viitoarele nume mari ale muzicii clasice de mâine?

Sunt doar câteva dintre lucrurile frumoase despre România pe care le veți descoperi în această serie de interviuri făcute publice ca un preambul la Concursul Enescu din această toamnă.

„Concursul George Enescu face parte dintre marile concursuri pentru vioară și când spun asta mă gândesc nu doar la vârsta sa, care se numără deja în decenii, ci și la cei care l-au câștigat și au confirmat pariul care a fost pus pe ei de-a lungul timpului. Începând cu anii '90, Concursul a reușit să aibă acest ritm, această cadență previzibilă - cred că este una dintre cele mai mari realizări ale vieții culturale de la noi.” – spune violonistul Alexandru Tomescu, laureat al ediției din 2009 a Concursului Enescu.


Alexandru Tomescu va și această ediție a Concursul Enescu, alături de pianistul Amir Tebenikhin – și el laureat al Concursului Enescu, ediția 2009 – într-o Gală Extraordinară, care va avea  pe 6 septembrie la Ateneul Român, de la ora 19.00.

Cea de-a XIV-a ediție a Concursului Internațional George Enescu“ are loc între 6 și 27 septembrie la Ateneul Român și la Universitatea Națională de Muzică București.
La această ediție, Concursul deschide drumuri pentru cariera internațională a 240 de tineri artiști, din 36 de țări, de pe 5 continente, câți s-au înscris în competiție.

Informații complete despre eveniment se găsesc și pe canalele multimedia ale Festivalului și Concursului Enescu: Instagram: http://instagram.com/enescu_festival , Facebook:  https://www.facebook.com/enescu.festival și Twitter: https://twitter.com/Enescu_Festival

0 comentarii: