Tineri artisti romani la European Music Campus



ARTEXIM, instituţie a Ministerului Culturii, care organizează în colaborare cu Institutul Cultural Român audițiile pentru selecţia anuală a Orchestrei Europene de Tineret (European Union Youth Orchestra), a recomandat tineri muzicieni talentați pentru proiectul EUYO European Music Campus - Youth, Music and Renewal at the Heart of Europe. Dintre aceștia fost selectați Paul-Marian Răducanu (vioară), Dan Ion Nanoveanu (vioară), Irina Fârtat (violă) și Benjamin Chircă (violoncel). Marshall Marcus, director executiv EUYO, consideră European Music Campus o să joace un rol important în dezvoltarea culturală a Europei.

Prima ediție a Campusului a început sâmbătă, 26 iulie 2014, în Grafenegg (Austria) și este adresată muzicienilor sub 18 ani. European Music Campus este un centru inovator pentru tinerii muzicieni talentați din Europa, prima ediție fiind dedicată zonei de est a Europei - țărilor din fostul bloc comunist (Looking East). În cadrul campusului au fost selectați tineri muzicieni din Austria și instituțiile de profil din Europa de Est, iar printre activități menționăm masterclasuri, dezbateri și repetiții deschise. Dirijorul rus Semyon Bychkov, expert în opera lui Shostakovich, va dirija Simfonia nr. 4 la pupitrul orchestrei EUYO. Campusul, combinație între universitate de vară, festival și școală de muzică, un spațiu de învățare și performanță, se va încheia pe 10 august.

ARTEXIM este organizatorul Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu“ și a unor turnee de spectacole în strainătate pentru institutiile artistice din România şi evenimente pentru promovarea tinerelor talente peste hotare.

Mai multe detalii despre European Music Campus puteți găsi pe site-ul oficial - http://www.euyo.org.uk
Foto – Paul-Marian Răducanu

0 comentarii: