Scurtmetrajul "Arta" in regia lui Adrian Sitaru selectat la Venetia



Scurtmetrajul “Artă” în regia lui Adrian Sitaru a fost selecționat în secțiunea Orizzonti din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, secțiune ce se centrează pe promovarea și premierea celor mai inovative și avangardiste producții din industria cinematografică. Ediția cu numărul 71 a prestigiosului eveniment se va desfășura în perioada 27 august - 6 septembrie 2014. Regizorul se întoarce la Veneția cu noul scurtmetraj după ce, în 2008, filmul “Pescuit sportiv“ a avut premiera mondială în cadrul Venice Days.
 
Despre scenariul care îi poartă semnătura, Adrian Sitaru povestește : “Artă este un film născut din discuțiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj Fixeur“, despre o minoră traficată sexual. Gândul că va trebui să căutăm o fată de 14 ani pentru acest rol ne-a făcut să analizăm mult mai atent ce înseamnă abuz și cât de ușor putem deveni abuzatori în numele cauzelor drepte, în numele jurnalismului de calitate sau al artei.
 
“Artă“ este o productie 4 Proof Film, 100% independentă. Din distribuție fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus și tânăra Iulia Crișan. Imaginea este semnată de Adrian Silișteanu, montajul de Andrei Gorgan.
 
Link către site-ul festivalului:
www.labiennale.org/en/cinema/71st-festival/line-up/off-sel/orizzonti/orizzonti.html?nocache=true&currentpage=3

0 comentarii: