Catalin Mitulescu filmeaza la "Rumeno"



Au început filmările pentru lungmetrajul Rumeno, în regia lui Cătălin Mitulescu.
 
Cum poți să-i ții aproape pe cei pe care îi iubești?, este întrebarea la care vor încerca să găsească un răspuns personajele din Rumeno.
 
Filmul spune povestea lui Radu, un tânăr plecat să muncească în Italia, care revine acasă după un an. O găsește pe Monica, soția lui, total schimbată, iar copilul lor Luca a crescut mai mult decât se aștepta. Cuplul petrece o noapte în care încearcă să se regăsească. Timpul petrecut separat a creat neîncredere și confuzie între cei doi, dar le dă și posibilitatea unui nou început.
 
În rolurile principale se regăsesc actorii Alexandru Potocean și Ada Condeescu. Imaginea este semnată de Liviu Mărghidan iar editorul filmului este Ion Ioachim Stroe.
 
Filmul beneficiază de sprijinul financiar al Centrului Național al Cinematografiei în valoare de 1.520.400 lei.
 
Filmările se desfășoară în mai multe locații din București în perioada 21 iulie- 16 august iar lansarea pe marile ecrane va avea loc la începutul anului 2015.
 
Rumeno este cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorală a lui Cătălin Mitulescu. Primul său film, Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, a fost prezentat la Cannes, actrița Dorotheea Petre fiind recompensată cu Premiul Un certain regard pentru cea mai bună interpretare. Loveboy, realizat în 2011, a fost selectat în secțiunea Un certain regard (Cannes) și în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, unde actrița Ada Condeescu a fost distinsă cu trofeul Heart of Sarajevo.
 
Rumeno este cel unul dintre 15 proiecte europene selectate în prima ediție a European Gap Financing Co-Production Market (29- 30 august) din cadrul Venice Film Market.
 
Filmul este o co-producție România (Strada Film) – Suedia (The Chimney Pot, Film I Vast) – Italia (Apapaja).
 
Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, TVR, Catena, Media Investment Communication.

0 comentarii: