Anonimul-IFF: “Incompresa”, filmul regizat de Asia Argento, va fi proiectat in premiera



Prezentat în cadrul secțiunii competitive “Un certain regard” la Cannes 2014, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Asia Argento, Incompresa”/ Misunderstood”, va fi proiectat în premieră la Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, la București, în cadrul secțiunii “Actori în spatele camerei”.

Filmul spune povestea Ariei (Giulia Salerno), o fetiță de 9 ani, prinsă în mijlocul conflictului dintre părinții ei (Charlotte Gainsbourg și Gabriel Garko) care se despart. Aruncată de la familia mamei la cea a tatălui, Aria este mereu pe drumuri alături de prietenul ei cel mai bun, motanul Dac.

Filmul este inspirat din copilăria Asiei, dar nu este unul autobiografic, și a fost catalogat de către Huffington Post drept un “triumf asupra unei copilării nefericite”.
Deși în limba engleză filmul Asiei Argento se intitulează la fel cu cel al celebrului regizor italian Luigi Comencini, “Misunderstood” (în italiană “Incompreso”, realizat în 1967), asemănările se opresc aici, spune Asia, care, altminteri, a plâns la filmul lui Comencini, pe care l-a văzut prima dată în copilărie, apoi l-a revăzut înainte să se apuce de propriul film.

Despre Charlotte Gainsbourg, care interpretează rolul mamei Ariei în “Incompresa”, Asia a declarat că este cea mai potrivită persoană: “În copilărie am văzut L’Effrontée” și m-am îndrăgostit de ea. Întotdeauna am văzut-o ca pe o soră sau, mai degrabă, ca pe o soră de suflet. În cadrul unui interviu pe care l-am acordat cu ocazia lansării primului film regizat de mine, “Scarlet Diva”, am fost întrebată cine ar putea interpreta rolurile mele dacă într-o zi nu aș mai putea juca în filme. Am răspuns: Charlotte Gainsbourg. Iată, așadar, că visul mi-a devenit realitate. Charlotte este generoasă, sensibilă, frumoasă; totul este poezie cu ea. Am avut noroc să o întâlnesc pe platoul de filmare al lungmetrajului lui Yvan Attal, “Do not Disturb”.

Genericul de început, precum și cel de final al lungmetrajului “Incompresa”/ “Misunderstood”, este semnat de Brian Molko, celebrul solist al formației de rock alternativ Placebo.

Asia Argento este fiica regizorului italian Dario Argento și a devenit cunoscută mai întâi pentru rolurile din filme horror – Demoni 2” (1986), “Biserica” (1989), “Trauma” (1993), Tărâmul Morților” (2005) -,  având un palmares impresionant. Argento spune că după ce a filmat cu regizorul Abel Ferrara pentru  filmul New Rose Hotel” în 1998, s-a hotărât să se lanseze în regia de film. Așa că, în anul 2000, regizează primul său lungmetraj, intitulat Scarlet Diva”, în care joacă și rolul pricipal- o actriță aflată pe calea pierzaniei între sex și droguri. Au urmat The Heart is Deceitful Above All Things” (2004) și o serie de scurtmetraje.

Prin prezentarea filmului regizat de Asia Argento, ANONIMUL va continua programul inițiat în 2008, intitulat “Actori în spatele camerei”. În cadrul programului, de-a lungul anilor, au fost prezentate filme regizate de Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Ben Affleck, Sean Penn, Helen Hunt, Isabella Rossellini, Sarah Polley, Kenneth Branagh, Bob Hoskins, Jude Law, Ewan McGregor, Adrian Grenier, Anthony Hopkins, Casey Affleck şi Tommy Lee Jones, Dustin Hoffman, Isabella Rossellini, precum și de actorii români Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu în cadrul Omnibus ANONIMUL 10.

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român și Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.

Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor Principal: Programul CATENA pentru artă
Sponsori: Vodafone Romania, HBO Romania
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Parteneri: FCB, TNT Romania, VH Electronic, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee
Eveniment susţinut de: Intact Media Group

0 comentarii: