Premiera spectacolului Score#21 - Method of Destruction

Score#21 — Method of Elimination
(non-representational — physical communication — real time)
Dance performance de Thomas Steyaert.
Performeri: Andreea Belu, Andreea David, Elena Copuzeanu, Nicoleta Enache și Ruxandra Stanciu.

Vineri, 6 iunie, ora 19.00
Sâmbătă, 7 iunie, ora 19:00
WASP – Working Art Space and Production
Str. Ion Minulescu, Nr. 67-93, Fabrica Flaros, Corp E, Etaj 2

Prețul unui bilet este de 30 de lei.
Info & rezervări: contact@waspmagazine.com.

FB event: https://www.facebook.com/events/286210264887271/?ref=5

Score#21— Method of Elimination este un motor viu, ce explorează în timp real esența societății în care trăim. Folosind un scor creat în colaborare cu cinci performeri români, Thomas Steyaert abordează dependența interumană în așa fel încât testează, punctează și transformă percepția unor valori umane de bază. Corpurile, stările și emoțiile prind noi semnificații în timp ce compoziția se regenerează la infinit, deconstruind idei abstracte precum teritoriul, rebeliunea, sau dreptatea.

Cunoscut ca dansator în cadrul companiei lui Wim Vandekeybus/Ultima Vez, cât și pentru apariția sa în filmul Blush (2002), coregraful Thomas Steyaert s-a născut în 1978 în Belgia. În prezent locuiește în Bruxelles și la Sarajevo, lucrând la propriile spectacole. Ca și coregraf, este interesat de conceptul real-time și comunicarea fizică non-reprezentativă dintre performeri. Totodată, explorează folosirea elementelor teatrale și rolul pe care-l poartă acestea în a sugera sens, identificare și percepții diferite.

“Coregrafia în timp real e fragilă și cere un grad înalt de concentrare al performerilor. E mai mult decât o execuție a unei serii de mișcări. E o negociere constantă fără să știi care va fi rezultatul din partea performerilor. În cadrul proiectului Score#21 — Method of Elimination am descoperit că nu mișcarea în sine este punctul central, ci anticiparea și așteptarea mișcării care va urma, sau “liniștea” dintre articulări. Coregrafia în timp real este imprevizibilă. Într-o zi scorul e straniu, în alta abundă de armonie. E ceva valoros!“, spune el.

De asemenea, colaborează intensiv cu colegul său, coregraful Raúl Maia, care a participat la documentarea conceptului de bază al Score#21 — Method of Elimination. Împreună, cei doi au mai realizat The Ballet of Sam Hogue și Augustus Benjamin, prezentate în cadrul eXplore dance festival 2011 la București, iDANS 2012 la Istanbul, și ImPulsTanz Viena, în 2012.

O producție WASP - Working Art Space and Production & 4Culture.
Co-producție Life Long Burning, cu sprijinul Programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

*Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

0 comentarii: