Bucharest Biennale 6: Expose practice Gabriel Stoian

Expose Practice: Gabriel Stoian Joi, 19 Iunie 2014, 19.00  
Artist Talk - @ PAVILION | proudly supported by UniCredit Țiriac Bank C.A. Rosetti 36 (intrare din Str. Jean Louis Calderon)
Expose Practice este o serie săptămânală de prelegeri cu artiștii participanți la Bucharest Biennale 6, prezenți la București. Vorbitorii vor discuta despre practica lor artistică, metodele de cercetare și gândire, într-un mediu informal.

”Deși am studiat un timp îndelungat în Cluj, nu cred că am multe în comun cu Școala de la Cluj. Sunt mai degrabă autodidact și prefer să nu mă afiliez anumitor instituții sau locuri. Mereu m-am bucurat de existența mea nomadă, lucrând dintr-un loc în altul. Ideile mele solicită noi contexte și puncte de plecare, iar acestea nu se găsesc în același loc tot timpul”. (Gabriel Stoian)    
Seria de discuții este generată de curatorul Bucharest Biennale 6, Gergő Horváth. Prelegerea va fi ținută în limba română. Gabriel Stoian este artist conceptual și activist – nu în sensul că trăiește cu iluzia că arta lui poate schimba lumea în mod direct sau imediat; dar mai mult pentru că lucrările sale sunt construite sub forma unei reacții subversive, ironice și critice la adresa instrumentelor puterii și a simbolurilor acesteia. Practica lui se bazează pe medii diferite cum ar fi: intervenții în spațiul public, instalație, asamblaj, obiect, scris conceptual și alte câteva pe care nu le poate defini cu exactitate. A terminat programul de Master în cadrul Departamentului de Grafică la Universitatea de Artă și Design și Cluj în 2010, apoi a fost selectat ca artist în rezidență de către “Hŕbitat Artístic Castelló” – Cultural Center of Castellón de la Plana, în Spania, unde a dezvoltat și expus un pro iect personal în timpul anului 2011. În prezent este doctorand la aceeași Universitate de Artă din Cluj. În prezent, trăiește și lucrează în București, pe care îl găsește foarte agreabil.  

Image: Gabriel Stoian, Pacea, asamblaj, taxidermie, pasăre și ramură de măslin, 40 x 30 cm, 2014. Courtesy of the artist and Bucharest Biennale.

0 comentarii: