Control Club: Firma - `ComeBack Live Special`

Joi, 5 iunie, ora 21.00 @ Control:
FIRMA - `ComeBack Live Special`
 

Joi, 5 iunie, FIRMA, una dintre trupele icon ale rockului alternativ romanesc, revine pe scena, plina de fervoare si pasiune ca la inceputul anilor 2000.

Dupa o reintalnire cu publicul in Control, unde vom asculta in premiera multe piese noi, rockerii vor redirectiona energia performance-ului catre munca de studio, urmand ca in toamna acestui an sa lanseze cel de-al treilea album.

Pregatita pentru o revenire in forta, trupa FIRMA va urca pe scena clubului Control intr-o formula speciala. Rocca si basistul Sorin Erhan promit un nou concept de show in care vizualul si intro-urile electronice completeaza energia pieselor care i-au consacrat, cat si cele mai recente single-uri `Copiii Cerului` și `Puterea`, un demo a avalansei sonore pe care rockerii o pregatesc de ceva vreme.
www.youtube.com/FirmaChannel

www.facebook.com/TrupaFirma

Intrare: 20 lei.
Open doors: 21.00h
Facebook event
Sala Berlin/ Club Control - Str. Constantin Mille, nr. 4
www.facebook.com/clubcontrol

✭ ✮ ✯
In 2001, FIRMA isi facea aparitia pe o piata muzicala care abia invata sa se alinieze la standardele internationale. Cu versuri de o fina subtilitate si o perspectiva audio-vizuala inovatoare, identitatea trupei se face imediat remarcata si apreciata de un public pretentios si critic, dar si de presa de specialitate.

Clipurile pieselor `La Orbire`, `Nimeni` si `Important ` spargeau tiparele si puneau in evidenta o nuanta cinematografica a viziunii FIRMA, ruland in heavy-rotation pe posturile televiziunilor ( ATOMIC TV, MTV, TVR). `La Orbire`, single-ul care a dat si titlul primlului album, ajungea pe locul 1 în topul românesc al MTV-ului dupa primele 2 saptamani de difuzare.

Firma aducea in piesajul muzical romanesc un plus de neconventional, lirism encriptat si aparitii live fascinante potentate de o prezența scenica magnetica a solistului.

Lansat in 2003, discul de debut al carui producator muzical este Rocca, avea sa definitiveze pozitia trupei pe scena muzicala autohtona printr-un sound alternative rock cu influente jazz, blues, funk și trip-hop.

In 2007, FIRMA revenea in atentia publicului cu”Exit`, un nou LP, o productie MediaPro Music ce anunta o schimbare a sound-ului, destinat unui public mai larg, ajungand intr-o zona muzicala pop-rock și incluzand piese in limba engleza.

Pastrandu-si doza de non-conformism si sarm decadent, dar flirtand cu provocarea de a avea succes intr-un context aproape ermetic al industriei muzicale romanesti, FIRMA a reusit sa-si mentina pozitia in underground si in acelasi timp sa sparga barierele mainstream-ului.

Dupa nominalizarile la MTV European Music Awards 2004 la categoria ”Best Romanian Act” si MTV Romanian Music Awards pentru ”Best Rock Band” in 2005, FIRMA devine prima trupa romaneasca nominalizata la o sectiune internatională, intitulata "New Sounds of Europe" si este invitata sa participe la gala MTV European Music Awards 2007, la München.

Pentru cei indragostiti de discul lor de debut `La Orbire` si deopotriva pentru curiosi si generatiile noi, captivate de ceea ce inseamna FIRMA acum din punct de vedere al compozitiei si al componentei, concertul din Control e momentul de regrupare sub magia riff-urilor de chitara.

✭ ✮ ✯
Remix-uri:”Hello” ( E cineva acolo) by UNU
”Nimeni” by Trip Opera
”Te Paste” by Trip Opera

0 comentarii: