Control Club: Concert Mister D

MISTER D. este încarnarea muzicală a scriitoarei poloneze Dorota Masłowska. Autoarea vine la București pentru a participa la Târgul Internațional de Carte Bookfest și, cu această ocazie, va susține un concert cu formația sa, Mister D., la Clubul Control din București, în cadrul unei „Nopți poloneze”.
Romanul Dorotăi Masłowska „Albă-ca-zăpada și roșu bolșevic”, pe care l-a publicat în anul 2002, la vârsta de 19 ani, a transformat literatura poloneză, stârnind un scandal de proporții și devenind bestseller.

Muzica ei este un „amestec autoironic făcut în casă” care conține rap, punk și dance, iar textele sunt inspirate de istorii din presă și povestesc despre cât de neprietenoasă este societatea autohtonă. Primul album marca MISTER D., numit chiar „Societatea este neprietenoasă”, a apărut în februarie 2014 și a stârnit imediat controverse, devenind hit pe iTunes-ul polonez.


Masłowska vocalista este în continuare Masłowska scriitoarea. Experimentează, provoacă într-un mod grosolan, oscilează la limita kitsch-ului. Lanțuri de aur, bluze transparente, geci de puf lucioase, rujuri stridente. La fel ca în romanele sale, Masłowska demască prin limbaj vidul acestei realități. Și acest talent de a jongla cu cuvintele rămâne superputerea ei.


Formația MISTER D. este compusă din: Dorota Masłowska, Marcin Zabrocki, Kuba Wandachowicz, Piotr Gwadera.
Concertul MISTER D. este unul dintre evenimentele conexe organizate cu ocazia Târgului Internațional de Carte Bookfest, la care Polonia este invitat de onoare.

0 comentarii: